BESKRIVELSE AV MERKET

Her finner dere kravene for å ta aktivitetsmerket. Merkekravene er veiledende. Det betyr at dere kan tilpasse kravene til patruljen for at det skal bli spennende og morsomt.

Når dere tar dette merket vil dere jobbe med bærekraftmålene 1. Utrydde Fattigdom og 8. Anstendig Arbeid og økonomisk vekst.

 

DETTE BØR DERE GJØRE

  1. Finn ut hva målet for KFUK-KFUM-Globals "Stop Poverty"-kampanje er og hvem som står bak kampanjen.
  2. Finn ut hvordan dere kan bidra til KFUK-KFUM Global sitt arbeid.
  3. Gjennomfør en lek eller aktivitet som demonstrerer forskjellene mellom fattige og rike i verden. Under er noen eksempler:

DETTE KAN DERE GJØRE

I tillegg kan dere gjøre minst to av kravene under.

  • Lag en kreativ framstilling, for eksempel en tegneserie, film, plakat, illustrasjon eller lignende av "Stop Poverty"-kampanjen. Sre den gjerne i sosiale medier og bruk hashtaggene "0poor og #stoppoverty.
  • Les fortellingen om Jesus i synagogen (Lukas 4, 16-22). Hva forteller teksten oss om forholdet Jesus hadde til de fattige? Finn minst en annen bibeltekst som handler om fattigdom.
  • Lag en aksjon, kampanje eller en annen insats i lokalmiljøet med fokus på et globalt problem, for eksempel urettferdig handel, klimautfordringer, fattigdom, forbruk eller demokrati.
  • Besøk en organisasjon som arbeider med fattigdom, for eksempel KFUK-KFUM Global, Natur og Ungdom, Redd Barna, PRESS, Røde Kors, Amnesty, Changemaker, Spire.
  • Gjennomfør en globalaksjon.
     

Aktivitetsmerket kan kjøpes i Speiderbutikken.

Dette merket er en del av sølvgraden i gradsprogrammet.