BESKRIVELSE AV MØTET

På denne siden finner dere forslag til aktiviteter og hvordan dere kan gjennomføre disse på et møte. 

ÅPNING 

Steinar Sagen utfordrer en rekke kjendiser til å gjøre speideraktiviteter som du kanskje kjenner. La dere inspirere av den første episoden nedenfor.

AKTIVITET 1 - Melkespannskasting

Utstyr:

  • Melkespann eller plastbøtter

Deltakerne starter i episode 1 med en bøttekastkonkurranse. To og to holder en bøtte samtidig og oppgaven er å kaste den så langt som mulig. Den patruljen som kaster lengst får velge patruljedyr med tilhørende skjerf først. Den som kaster nest lengst får velge etterpå og så videre. Dette er en enkel konkurranse som dere også kan ta med dere på speidermøtet.

AKTIVITET 2 - Kniv

Utstyr:

  • Kniv,
  • Treemne som passer til det du skal spikke

Enhver speider med respekt for seg selv må mestre spikking. I første episode skal deltakerne vise at de kan spikke et sett bestikk bestående av en gaffel, en kniv, og en skje. Bestikket skal se pent ut og være funksjonelt. Denne aktiviteen er basert på merket "kniv" for stifinnere og aktiviteten Enkle og morsomme ting å spikke. Prøv å se hva dere kan spikke på 30 minutter.

AKTIVITET 3 - Førstehjelp

Utstyr:

  • En til tre støttebandasjer på to speidere
  • Førstehjelpsskrin

Neste oppgave er knyttet til førstehjelpsmerket. Her skal deltakerne vise Steiner at de kan håndtere en voldsom sykkelulykke og vise at de er i stand til å prioritere og behandle tre skader: hodesår, pulsåreblødning og åpent beinbrudd. Patruljen må klare å behandle alle tre skadene for å kvalifisere seg til merket. For å ta dette merket sier Steiner at prioritering er viktig i slike situasjoner. Hvordan ville dere prioritert? Sjekk ut meket "Førstehjelp" for vandrere, aktiviteten Bandasje og disse ressurserne: Rense sårTrykkbandasje og Behandle brudd og forstuing, og se om dere klarer å behandle skadene på 20 minutter.

AVSLUTNING

Speiderbønnen
Vær beredt - Alltid beredt

INFORMASJON OM PROGRAMMET

Se første episode av Alltid beredt på discovery+ fra søndag 25. september 2022, eller på TVNorge samme dag kl. 21.30! Les mer om serien Alltid beredt her

Neste episode kommer 2. oktober 2022 på TVNorge kl. 21.30.

Foto: Monster Entertainment
 

UTSTYR

  • Kniv,
  • Treemne som passer til det du skal spikke
  • Bandasje