Hva er en Travel Bug? 

Travel Bug er en type reisevenn som geocachere tar med seg på tur og legger igjen ved en ny cache. Det er ofte en merket metallbrulle festet til en hvilken som helst gjenstand. Brikken har en unik sporingskode bestående av tall, bokstaver eller begge deler, trykket på seg. Ved hjelp av sporingskoden kan vi følge reisen fra cache til cacge Travel Bugsene er ute på vi nettsiden geocaching.com

Hvem eier Travel Bugen?

Den som kjøper og sender en Travel Bug ut på reise eier Bugen. Det er eieren som aktiverer den og bestemmer reisemålet til Travel Bugen. De som finner den kan ta den med seg videre på reisen, og plassere den ut ved en ny geocache. Travel Bugs kalles gjerne reisevenn nettopp fordi den blir med deg et stykke på veien, før den reiser videre med noen andre. 

Som eier av Travel Bugen får du en e-post hver gang noen tar med seg og legger fra seg reisevennen din.

Send ut en Travel Bug

Hvis du har lyst til å sende ut din egen Travel Bug på reise, kan du kjøpe en på netbutikker for geocaching. Fest brikken til en gjenstand, for eksempel noe du har kjøp, noe du har hjemme fra før, eller noe du lager selv. Aktiver reisevennen via nettsiden geocaching.com, og ta den med på tur. Når reisevennen din er aktiviert, får du mulighet til å legge inn informasjon om den, for ksempel når og hvor reisen startet og hva som er Travel Bugens reisemål. 

Det er ikke et krav å registrere et reisemål, men mange geocachere synes det er morsomt å kunne hjelpe reisevennen et stykke på reisen. Husk at et lite steg i "feil" retning også kan hjelpe reisevennen å nå målet sitt, for eksempel hvis den blir plassert i en cache som mange besøker.
 

Hva gjør du hvis du finner en Travel Bug?

Hvis du finner en Travel Bug i en geocache, kan du ta den med deg videre. Sjekk hvor Bugen skal, og se om du kan hjelpe den et stykke på veien. Legg den ut i en ny geocache så fort fu har mulighet. Hvis du planlegger p beholde reisevennen mer enn to uker, bør du gi beskjed til eieren.

Når du tar med deg en Travel Bug, skal du logge reisen på nettsiden geocaching.com. Da kan eieren av Travel Bugen følge med på reisen. Når du regisrerer turen din med Travel Bugen, vil den også bli registrert på din Geocache-profil.

Du finner mer informasjon om Travel Bug på hjemmesiden til Geocaching i Norge.