Møteforslag: Baking
- Stifinnere (8-9 år)
- Mellom (30-90 min)
- Mat
BESKRIVELSE AV MØTET
På denne siden finner dere forslag til aktiviteter og hvordan dere kan gjennomføre dem på et møte.
FORBEREDELSER FØR MØTET
- Se krav til aktivitetsmerket Baking. Bytt eller legg til aktiviteter om dere heller ønsker å fullføre noen av de andre merkekravene.
- Finn fram nødvendig utstyr. Utstyret som kreves står under hver akivitet.
ÅPNING
Åpningsseremoni og navneopprop.
TIPS: Dere velger selv om dere vil gjennomføre aktiviteten inne på kjøkken eller ute på bål eller stormkjøkken. Dere kan gjennomføre aktivitet 3 mens bakverket steker.
AKTIVITET 1 - Håndhygiene
I dette aktivitetsforslaget tar dere følgende merkekrav:
- Gjennomfør aktiviteten Håndhygiene.
Hvor fort sprer glitteret seg når dere håndhilser på hverandre? Denne aktiviteten illustrerer hvor viktig det er med god hygiene på kjøkkenet, og kanskje blir det lettere å huske håndvasken.
AKTIVITET 2 - Appelsinmuffins
Vi har foreslått å lage appelsinmuffins, men dere kan velge å bake andre ting. Er dere inne kan dere lage vanlige muffins. I dette aktivitetsforslaget tar dere følgende merkekrav:
- Mål opp ingredienser i desiliter (dl), spiseskje (ss) og teskje (ts) mens dere baker.
AKTIVITET 3 - Bakekunnskaper
Snakk sammen om hvilken rolle ulike ingredienser spiller i baksten. Hva hadde skjedd om dere brukte gjær i det dere bakte, eller hva om dere hadde glemt hevemiddel? I dette aktivitetsforslaget tar dere følgende merkekrav:
- Vite hva smør, sukker, mel og egg gjør med det vi baker.
- Finn ut hva forskjellen på bakepulver og gjær er
AKTIVITET 4 - Smakekim
Bruk kanel, kardemumme, hvetemel, potetmel, bakepulver, vaniljesukker, salt og sukker i smakekim. Klarer speiderne å skille de ulike smakene fra hverandre og klarer dere å gjette hva dere smaker på? I dette aktivitetsforslaget tar dere følgende merkekrav:
- Smak forskjell på kanel, kardemomme, hvetemel, potetme, bakepulver, vaniljesukker, salt og sukker.
AVSLUTNING OG ANDAKT
Les andakten Plass til alle i nattverden. Avslutt med speiderbønnen. Vær beredt - alltid beredt