Lønnesirup - oppskrift
Med tålmodighet kan dere lage nydelig lønnesirup til for eksempel pannekaker.
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Heldags
- Mat,
- Naturkjennskap
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Få tillatelse av grunneier til å tappe lønnesevje fra et tre.
- Bor hull i treet.
- Sett i en tappeplugg med hull.
- Sett en flaske på pluggen og tapp 2-3 liter lønnesevje.
- Kok lønnesevjen sakte inn. Det må ikke koke med bobler, men bare bevege seg litt i vanet.
- Lønnesirupen er ferdig når det har blitt en brunlig, litt tyktflytende væske. Innkoking av 4 liter tar mange timer.
- Mot slutten må du passe godt på, det blir fort fast sukker på slutten.
NB: Hullet i pluggen bør være lavt nede. Prøv dere fram for å få effektiv tapping.
Toppbilde: Atle Aas
UTSTYR
Ingredienser
- 2-3 liter lønnesevje
Annet utstyr
- Bor
- Tappeplugg
- Flaske
- Noe til å binde flaska til tappepluggen med
- Gryte
- Kokeplate
- Noe å røre med