BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 
 

INGREDIENSER

  • 4 dl mel
  • 1/2 dl sukker
  • 1/2 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 1 1/2 dl vann eller melk
  • Pinne til å steke pølsene og pinnebrødet på
  • Pølser
     

SLIK GJØR DU

  1. Bland alt det tørre sammen.
  2. Hell i vann og bland til en tykk deig.
  3. Putt den i boks eller pose og ta med deg ut på tur.
  4. Stek en grillpølse over glørne.
  5. Når pølsa er ferdig stekt så tvinner du et tynt lag med pinnebrød rundt grillpølsa.
  6. Bruk hendene og rull deigen til en lang pølse som du så surrer rundt grillpølsen.
  7. Den skal nå stekes igjen over glørne. Ikke bruk for mye deig, men mye tålmodighet og glør.
  8. Brødet er ferdig grillet når det løsner fra pinnen.
  9. Du kan også blande inn hakkede urter, løk, skinke, bacon, ost eller noe annet i deigen for å få mer smak.
     

Pinnebrødoppskriften er hentet fra "Trosopplæring i friluftsliv". "Trosopplæring i friluftsliv inneholder mange oppskrifter på primetiv mat. Du får kjøpt boken på www.speiderbutikken.no.
 

UTSTYR

  • Mel
  • Sukker
  • Salt
  • Bakepulver
  • Vann eller melk
  • Pinne til å steke pølse og brød på
  • Pølser