Innbakt pølse
- Oppdagere
- Stifinnere
- Vandrere
- Rovere
- Kort (0-30 min)
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
INGREDIENSER
- 4 dl mel
- 1/2 dl sukker
- 1/2 ts salt
- 2 ts bakepulver
- 1 1/2 dl vann eller melk
- Pinne til å steke pølsene og pinnebrødet på
- Pølser
SLIK GJØR DU
- Bland alt det tørre sammen.
- Hell i vann og bland til en tykk deig.
- Putt den i boks eller pose og ta med deg ut på tur.
- Stek en grillpølse over glørne.
- Når pølsa er ferdig stekt så tvinner du et tynt lag med pinnebrød rundt grillpølsa.
- Bruk hendene og rull deigen til en lang pølse som du så surrer rundt grillpølsen.
- Den skal nå stekes igjen over glørne. Ikke bruk for mye deig, men mye tålmodighet og glør.
- Brødet er ferdig grillet når det løsner fra pinnen.
- Du kan også blande inn hakkede urter, løk, skinke, bacon, ost eller noe annet i deigen for å få mer smak.
Pinnebrødoppskriften er hentet fra "Trosopplæring i friluftsliv". "Trosopplæring i friluftsliv inneholder mange oppskrifter på primetiv mat. Du får kjøpt boken på www.speiderbutikken.no.
UTSTYR
- Mel
- Sukker
- Salt
- Bakepulver
- Vann eller melk
- Pinne til å steke pølse og brød på
- Pølser