Tekst: Silje Øderud. Teksten er hentet fra Speiderbladet nr. 4 - 2021.

BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.

Kakao kan lages på mange forskjellige måter. Om du vil gjøre litt ekstra ut av turen og har litt tid til overs, kan du lage hjemmelaget kakao istedenfor pulverkakao. Noen liker å bruke melkesjokolade, andre liker mørk sjokolade, og noen bruker bakekakao. Du kan også legge til ekstra smak, som en klype salt, appelsin eller kanel. 

Vi har valgt ut tre gode og spennende oppskrifter som vi er veldig glade i. Hvem vet, kanskje du finner din nye favoritt? Visste du at melk er den viktigste kilden i kostholdet vårt for å få i oss jern og kalsium daglig? En kopp kakao kan være en fin måte å få i seg melk på. 

Den klassiske

Den klassiske varianten er en varm sjokolade med både marshmallows og sjokolade. Den er fyldig, mild og god. Marshmallowsen smelter etter hvert i koppen og gir en god og søt smak til kakaoen. Har du lyst, kan du også toppe med krem.
 

Den utforskende

Den utforskende varianten er kakao med kanel. Dette gir en god og krydret smak til sjokoladedrikken. Denne varianten passer spesielt godt rundt juletider, da smaken minner om jul. 

Den dristige

Den dristige varianten er en kakao med chili. Kakao og chili er veldig godt sammen, og kan kanskje bli din nye favoritt? Det gir en ekstra piff til kakaoen, uten at den blir for sterk. Denne varianten er ikke for alle, men det er virkelig verdt et forsøk.

SLIK GJØR DU

  1. Varm opp melk og sjokolade til kokepunktet og ha eventuelt oppi de andre ingediensene du vil ha i kakaoen. Se under ingredienser for forslag til hva du kan ha oppi.
  2. Rør godt. Pass på at alle ingrediensene blander seg godt.
  3. Hell kakaoen oppi en kopp.
  4. Ikke glem toppingen. Marshmallows og krem passer nesten alltid til kakao, uansett hvilken oppskrift du går for. 
     

UTSTYR

Hver oppskrift er beregnet til 4 porsjoner.

Ingredienser

Den klassiske

  • 1 L helmelk
  • 150 g kokesjokolade
  • Marshmallows og krem til pynt

Den utforskende

  • 1 L lettmelk
  • 1 dL kremfløte
  • 5 ss kakaopuler
  • 5 ss sukker
  • 1 ss vaniljesukker
  • 2 ts malt kanel

Den dristige

  • 1 L lettmelk
  • 1 vaniljestang
  • 3 ss kakaopulver
  • 1 ts rød chili, finhakket
  • 1/dL honning
  • 150 g mørk sjokolade, 70% kakao

Annet utstyr

  • Gryte
  • Sleiv
  • Spiseskje
  • Teskje
  • Litermål
  • Bål, komfyr eller annen varmekilde