BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 

SLIK GJØR DU

  1. Bland alle ingrediensene til paideigen raskt sammen i en foodprosessor.
  2. Trykk paideigen ut i en smurt paiform som er 24 cm i diameter, og sett den kjølig i ca. 15 minutter. 
  3. Finhakk løken, del sopp i skiver og stek det raskt i panna.
  4. Fordel sopp og løk i paiforma og tilsett hakkede urter og revet ost.
  5. Pisk sammen egg, fløte, salt og pepper, og hell det over paien.
  6. Stek på nederste rille i ovnen ved 180 grader i 30 minutter, til paien er fast og gyllen.
  7. Server gjerne med en god salat til. Paien kan serveres nystekt, lun eller kald – den er god uansett!
     

TIPS: Hele eller deler av punkt 1 og 2 kan gjøres på forhånd for å spare tid.  
 

UTSTYR

Oppskriften holder til rundt 6 porsjoner. 

Ingredienser - Paideig

  • 3 dl hvetemel
  • 100 g smør
  • 2 ss kaldt vann

Ingredienser - Paifyll

  • 1 løk
  • 4 store egg
  • 3 dl matfløte
  • 2 dl revet hvitost
  • Smak til med salt og pepper
  • 1 dl hakket frisk basilikum
  • 1 dl hakket frisk kruspersille
  • 200 g frisk sjampinjong eller skogsopp (kantarell, piggsopp, steinsopp etc.)

Annet utstyr

  • Paiform
  • Skjærfjøl
  • Kniv 
  • Foodprosessor
  • Komfyr
  • Stekebrett
  • Ostehøvel eller rivgjern
  • Stekepanne
  • Visp
  • Bolle