Bland alt det tørre sammen. Hell i vann og bland til en tykk deig. Putt den i boks eller pose hvis du skal ta den med deg.

Stek en grillpølse over glørne. Når pølsa er ferdig stekt så tvinner du et tynt lag med pinnebrød rundt grillpølsa.Bruk hendene og rull deigen til en lang pølse som du så surrer rundt grillpølsen. Den skal nå stekes igjen over glørne. Ikke bruk for mye deig, men mye tålmodighet og glør. Litt ekstra mel til hendene er lurt. Brødet er ferdig grillet når det løsner fra pinnen.

Hvis du bruker det som pinnebrød og ikke pølsebrød, så kan man fylle hullet i midten med syltetøy eller smør og sukker. Du kan også blande inn hakkede urter, løk, skinke, bacon, ost eller noe annet i deigen for å få mer smak.

Pinnebrødoppskriften er hentet fra "Trosopplæring i friluftsliv". "Trosopplæring i friluftsliv inneholder mange oppskrifter på primetiv mat. Du får kjøpt boken på www.speiderbutikken.no.

Utstyr


4 dl mel

1/2 dl sukker

1/2 ts salt

2 ts bakepulver

1 1/2 dl vann eller melk

Pinne til å steke pølsene og pinnebrødet på

Pølser