Buldring:

Å buldre betyr å klatre på en lav klatrevegg der poenget ikke er å komme seg oppover, men bortover. Når man buldrer trenger man mindre sikkerhetsutstyr enn når man klatrer. En buldrevegg har gjerne myke matter eller "tjukkaser" der man lander om man detter ned slik at man ikke trenger å bruke klatresele.

Klatring på topptau:

Å klatre på topptau betyr at man starter klatringen med tauet festet på toppen av veggen man skal klatre opp. Personen som skal klatre har knyttet seg fast i tauet med en åttetallsknute som er festet i klatreselen. Fra denne selen går tauet opp veggen, rundt et festepunkt på toppen og er festet nede på bakken i selen til den som skal sikre.

Klatring på led:

Ved klatring på led er ikke tauet festet i toppen av veggen når man begynner å klatre. Den som skal klatre knyter seg inn i tauet med åttetallsknute og må selv "lede" tauet opp klatreveggen. På klatrevegger innendørs er det kroker oppover veggen som en klikker tauet inn i på vei oppover. Ute må man finne eller lage egnede festepunkter. Når klatreren er kommet til toppen av veggen finner man et festepunkt. Personen som skal sikre står på bakken som vanlig.

Rappellering

Ved rappellering er ikke poenget å klatre opp, men å fire seg ned. Man starter på toppen av noe høyt, for eksempel en fjellvegg, et juv eller en bygning og firer seg ned til bakken. Den som sikrer kan stå på toppen eller i bunn.