BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 

SLIK GJØR DU

Det er nesten umulig å svi mat som lages i høykasse. Det passer bra å laga mat som skal kokes en stund og som ikke må svi seg, i høykasse. Grøt og poteter er noen eksempler. 

  1. Grav en grop i jorden, litt dypere og større en kjelen du bruker. 
  2. Legg høy eller aviser i bunnen og langs kanten av gropen. 
  3. Kok opp maten på vanlig måte og sett kjelen raskt ned i hullet. Kjelen bør ha et tett lokk på.
  4. Legg aviser eller høy over kjelen.
  5. Luften i høyet eller avisene holder varmen inne i kjelen, og gjør at maten fortsetter å tilberedes nede i gropen.
  6. Maten skal stå i høykassen dobbelt så lenge som vanlig koketid.
     

Foto: Håkon Kristoffersen
 


 

UTSTYR

  • Stor kjele med lokk
  • Spade
  • Høy eller aviser
  • Bål