Slik gjør du:

Grav en grop. Legg gjerne et lag med sand i bunnen.

Tenn bål i gropa og fyr godt.

Når bålet brenner godt, legges mange runde steiner i gropa. Steinene må ligge til oppvarming i minst en time.

Det går med mye ved!

Løft steinene ut av gropa – bruk greip eller ildfaste hansker, for steinene blir enormt varme! Børst ut asken.
Kjøttet som skal steikes, må pakkes inn i minst fire lag med sterk grillfolie.

 

Legg kjøttet i gropa, dekk dem med steinene, og til slutt med torva som dere gravde ut av hullet i starten.
Steik kjøttet en stund. Lammelår trenger for eksempel omtrent en time.

Slokk gropa grundig etter bruk.

Utstyr


  • Spade
  • Kjøtt
  • Kraftig aluminiumsfolie
  • Ildfaste hansker
  • Fyrstikker
  • Alt du trenger for å fyre et godt bål
  • Sand
  • Steiner