Kokegrop
Å lage kokegrop er en morsom aktivitet. Det er en eldgammel kokemetode. Husk å få tillatelse fra grunneier før dere setter i gang! Kokegrop passer til å steke store kjøttstykker. (Dem må dere naturligvis ta med hjemmefra.)
- Vandrere
- Rovere
- Heldags
- Friluftsliv,
- Mat,
- Speiderkjennskap
Slik gjør du:
Grav en grop. Legg gjerne et lag med sand i bunnen.
Tenn bål i gropa og fyr godt.
Når bålet brenner godt, legges mange runde steiner i gropa. Steinene må ligge til oppvarming i minst en time.
Det går med mye ved!
Løft steinene ut av gropa – bruk greip eller ildfaste hansker, for steinene blir enormt varme! Børst ut asken.
Kjøttet som skal steikes, må pakkes inn i minst fire lag med sterk grillfolie.
Legg kjøttet i gropa, dekk dem med steinene, og til slutt med torva som dere gravde ut av hullet i starten.
Steik kjøttet en stund. Lammelår trenger for eksempel omtrent en time.
Slokk gropa grundig etter bruk.
UTSTYR
- Spade
- Kjøtt
- Kraftig aluminiumsfolie
- Ildfaste hansker
- Fyrstikker
- Alt du trenger for å fyre et godt bål
- Sand
- Steiner
RESSURSER
-
Kokegrop
73 kB