BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.

SLIK GJØR DU

  1. Sørg for å avklare med grunneier før dere setter i gang med kokegropen.
  2. Grav en grop. Strørrelsen på gropa avhenger av hva og hvor mye du skal koke. En firkant på 1 x 1 meter, og omtrent 50 centimeter dybde er et godt utgangspunkt.
  3. Ta vare på torva, det øverste laget med gress og jord, når dere graver. Dette skal legges på toppen av kokegropen igjen når det er klart for koking.
  4. Legg gjerne et lag med sand i bunnen av gropa. Sanden holder på varmen. 
  5. Tenn bål i gropa og fyr godt.
  6. Når bålet har brent godt en stund, legger dere mange runde steiner i gropa. Steinene må ligge til oppvarming i minst en time.
  7. Husk at det går med mye ved! Fyll på for å holde varmen i gropa. 
  8. Etter omtrent en times tid, løfter dere steinene ut av gropa. Bruk et redskap eller ildfaste hansker, steinene er nå blitt kjempevarme.
  9. Børst ut asken.
  10. Pakk inn kjøttet som skal steikes, i minst fire lag med sterk grillfolie.
  11. Legg pakken med kjøttet i gropa og legg tilbake steinene i gropa.
  12.  Legg på torva som dere gravde ut av hullet i starten.
  13. La kjøttet steke en god stund. Lammelår trenger for eksempel omtrent en time med steking. 
  14. Pass på å slokke gropa grundig etter bruk.
     


 

UTSTYR

  • Spade
  • Kjøtt
  • Kraftig aluminiumsfolie
  • Ildfaste hansker
  • Fyrstikker
  • Alt du trenger for å fyre et godt bål
  • Sand
  • Steiner