BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 

SLIK GJØR DU

  1. Del kjøttet i mellomstore biter, del potetene i to, og del gulrøtter og løk i tykke skiver.
  2. Ha kjøtt og viltkraft i en gryte.
  3. Rør sammen hvetemel med 4 desiliter vann og ha det over i gryta. Kok opp under omrøring.
  4. Tilsett potetene, gulrøttene og løken når det koker.
  5. La det putre på middels varme til grønnsaker og kjøttet er mørt.
  6. Smak til med salt og pepper.
  7. Ønsker du en mørkere farge kan du tilsette noen dråper sukkerkulør. ​​​
     

TIPS: Server med det samisk brødet Gahkko ved siden av. Oppskrif på Gahkko finner du i aktivitetsbanken vår.

Du kan finne flere oppskrifter på tspennende turmat fra hele verden på turmat.no.
 

UTSTYR

Oppskriften holder til fire porsjoner.

Ingredienser

  • 800 gram lår eller bog av reinsdyr
  • 6 stk store poteter
  • 4 stk gulrøtter
  • 1,5 liter viltkraft
  • 4 ss hvetemel
  • et dryss salt og pepper (smak til)
  • noen dråper sukkerkulør (kan sløyfes)
     

Annet utstyr

  • målebeger
  • vann
  • sleiv
  • kniv
  • skjærebrett
  • stormkjøkken
  • fyrstikker
  • stekespade
  • stor gryte
     

Foto: Anine Gutubakken Byles