BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 
 

SLIK GJØR DU

  1. Del kjøttet i mellomstore biter, potetene i to og gulrøtter og løk i tykke skiver.
  2. Ha kjøtt og viltkraft i en gryte. Rør sammen hvetemel med 4 dl vann, og ha det over i gryta. Kok opp under omrøring.
  3. Når det koker tilsettes potetene, gulrøttene og løken.
  4. La det putre på middels varme til grønnsaker og kjøtt er mørt.
  5. Smak til med salt og pepper. Ønsker du en mørkere farge kan du tilsette noen dråper sukkerkulør. ​​​
     

TIPS: Server med det samisk brødet Gahkko ved siden av. Oppskrif på Gahkko finner du i aktivitetsbanken vår.

Finn flere oppskrifter på turmat fra Norges Jeger- og fiskerforbund på njff.no.
 

UTSTYR

Oppskriften holder til fire porsjoner.

Ingredienser

  • 800 gramlår eller bog av reinsdyr
  • 6 stk store poteter
  • 4 stk gulrøtter
  • 1.5 liter viltkraft
  • 4 ss hvetemel
  • 01 dryss salt og pepper (smak til)
  • 02 dråper sukkerkulør (kan sløyfes)
     

Annet utstyr

  • Målebeger
  • Vann
  • Sleiv
  • Kniv
  • Skjærebrett
  • Stormkjøkken
  • Fyrstikker
  • Stekespade
  • Stor gryte
     

Foto: Anine Gutubakken Byles