Bidos - oppskrift
- Oppdagere (6-7 år),
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Mellom (30-90 min)
- Friluftsliv,
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Del kjøttet i mellomstore biter, potetene i to og gulrøtter og løk i tykke skiver.
- Ha kjøtt og viltkraft i en gryte. Rør sammen hvetemel med 4 dl vann, og ha det over i gryta. Kok opp under omrøring.
- Når det koker tilsettes potetene, gulrøttene og løken.
- La det putre på middels varme til grønnsaker og kjøtt er mørt.
- Smak til med salt og pepper. Ønsker du en mørkere farge kan du tilsette noen dråper sukkerkulør.
TIPS: Server med det samisk brødet Gahkko ved siden av. Oppskrif på Gahkko finner du i aktivitetsbanken vår.
Finn flere oppskrifter på turmat fra Norges Jeger- og fiskerforbund på njff.no.
UTSTYR
Oppskriften holder til fire porsjoner.
Ingredienser
- 800 gramlår eller bog av reinsdyr
- 6 stk store poteter
- 4 stk gulrøtter
- 1.5 liter viltkraft
- 4 ss hvetemel
- 01 dryss salt og pepper (smak til)
- 02 dråper sukkerkulør (kan sløyfes)
Annet utstyr
- Målebeger
- Vann
- Sleiv
- Kniv
- Skjærebrett
- Stormkjøkken
- Fyrstikker
- Stekespade
- Stor gryte
Foto: Anine Gutubakken Byles