Bidos - oppskrift
- Oppdagere (6-7 år),
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Mellom (30-90 min)
- Friluftsliv,
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Del kjøttet i mellomstore biter, del potetene i to, og del gulrøtter og løk i tykke skiver.
- Ha kjøtt og viltkraft i en gryte.
- Rør sammen hvetemel med 4 desiliter vann og ha det over i gryta. Kok opp under omrøring.
- Tilsett potetene, gulrøttene og løken når det koker.
- La det putre på middels varme til grønnsaker og kjøttet er mørt.
- Smak til med salt og pepper.
- Ønsker du en mørkere farge kan du tilsette noen dråper sukkerkulør.
TIPS: Server med det samisk brødet Gahkko ved siden av. Oppskrif på Gahkko finner du i aktivitetsbanken vår.
Du kan finne flere oppskrifter på tspennende turmat fra hele verden på turmat.no.
UTSTYR
Oppskriften holder til fire porsjoner.
Ingredienser
- 800 gram lår eller bog av reinsdyr
- 6 stk store poteter
- 4 stk gulrøtter
- 1,5 liter viltkraft
- 4 ss hvetemel
- et dryss salt og pepper (smak til)
- noen dråper sukkerkulør (kan sløyfes)
Annet utstyr
- målebeger
- vann
- sleiv
- kniv
- skjærebrett
- stormkjøkken
- fyrstikker
- stekespade
- stor gryte
Foto: Anine Gutubakken Byles