Reinsdyrkebab - oppskrift
- Oppdagere (6-7 år),
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Mellom (30-90 min)
- Friluftsliv,
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Kutt opp ønsket salat hjemme eller på tur.
- Rør sammen tyttebærrømme (dressingen) ved å blande rømme og tyttebær. Smak til med litt salt og pepper.
- Stek reinkjøttet og soppen i smør. Lurt å steke litt om gangen og ha over i en annen gryte etter hvert slik at kjøttet blir stekt og ikke kokt. Bland i krydderet, og varm alt sammen.
- Sett stekepannen oppå kubbene og varm kjøttet med en god klatt med smør. Krydre med salt og pepper.
- Varm pitabrødene litt i en tørr panne, eller på en rist over bålet.
- Legg salat og kjøtt i pitabrødene og topp det med tyttebærrømme, pynt med noen ekstra tyttebær på toppen. Del pitabrødene i to - da blir de lettere å spise.
TIPS: Det er mulig å bytte ut pitabrødet med tortillalefser, og bytte ut reinskav med lameskav, elgskav eller annet fint oppskåret kjøtt.
Finn flere oppskrifter på turmat fra hele verden på turmat.no
UTSTYR
Oppskriften holder til fire porsjoner.
Ingredienser
- 1 pk skavet reinkjøtt
- 100 g sopp (f.eks. kantarell eller sjampinjong)
- 3 ss kebabkrydder (smak til)
- 4 stk pitabrød
- 50 g smør til steking
- 1 frisk salat (f.eks. salat, paprika, vårløk, grønt eple og agurk)
- 0.5 dl rørt tyttebær
- 1 dl rømme
- 1 dryss salt og pepper
Annet utstyr
- Målebeger
- Kniv
- Skjærebrett
- Stekespade
- Stekepanne
- Gryte
- Stormkjøkken
- Fyrstikker
Foto: Stine Pedersen