Suovas - oppskrift
- Oppdagere (6-7 år),
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Mellom (30-90 min)
- Friluftsliv,
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
Før du drar hjemmefra:
- Skjær opp ønskede grønnsaker hjemme. I denne oppskriften brukte vi salat, paprika, tomat og rødløk. Ha i en matboks.
- Dressingen lager du med en boks rømme, tyttebær, litt sukker og pepper. Denne blir ofte litt bedre om den får sette seg en stund!
Når du er på tur:
- Fyr opp bålet.
- Sett stekepannen oppå kubbene og varm kjøttet med en god klatt med smør. Krydre med salt og pepper.
- Når kjøttet nærmer seg ferdig kan du varme pitabrødene. Enten i en ny panne, eller legge de i nærheten av bålet på indirekte varme.
- Når kjøttet og pitabrødene er varme er det bare å dandere på en tallerken. Brett ut pitaen og ha på ønskede grønnsaker, kjøtt og tyttebærrømme på toppen.
TIPS: Server gjerne med Gahkko (samisk tynnbrød), men du kan selv velge å servere suovas med for eksempel potetmos, pasta, potet, polarbrød eller pitabrød.. Oppskrif på Gahkko finner du i aktivitetsbanken vår.
Finn flere oppskrifter på turmat fra hele verden på turmat.no.
UTSTYR
Oppskriften holder til to porsjoner.
Ingredienser
- 200 g souvas kjøtt (det går fint med reinskav også)
- 0.5 stk salathode
- 150 g cherrytomater
- 1 stk rømmeboks
- 3 ss tyttebær (Du kan bruke tyttebærsyltetøy isteden. Men husk å droppe sukkeret)
- 1 ss sukker
- 2 stk pitabrød
- 1 ts salt/pepper
- 1 pk smør til steking
Annet utstyr
- Vekt
- Skje
- Teskje
- Kniv
- Skjærebrett
- Stekespade
- Stekepanne
- Trekubber
- Never
- Fyrstikker
Foto: Kasper Fosser