BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 
 

SLIK GJØR DU

Før du drar hjemmefra:

  1. Skjær opp ønskede grønnsaker hjemme. I denne oppskriften brukte vi salat, paprika, tomat og rødløk. Ha i en matboks.
  2. Dressingen lager du med en boks rømme, tyttebær, litt sukker og pepper. Denne blir ofte litt bedre om den får sette seg en stund!
     

Når du er på tur:

  1. Fyr opp bålet.
  2. Sett stekepannen oppå kubbene og varm kjøttet med en god klatt med smør. Krydre med salt og pepper.
  3. Når kjøttet nærmer seg ferdig kan du varme pitabrødene. Enten i en ny panne, eller legge de i nærheten av bålet på indirekte varme.
  4. Når kjøttet og pitabrødene er varme er det bare å dandere på en tallerken. Brett ut pitaen og ha på ønskede grønnsaker, kjøtt og tyttebærrømme på toppen.
     

TIPS: Server gjerne med Gahkko (samisk tynnbrød), men du kan selv velge å servere suovas med for eksempel potetmos, pasta, potet, polarbrød eller pitabrød.. Oppskrif på Gahkko finner du i aktivitetsbanken vår.

Finn flere oppskrifter på turmat fra hele verden på turmat.no.
 

UTSTYR

Oppskriften holder til to porsjoner.

Ingredienser

  • 200 g souvas kjøtt (det går fint med reinskav også)
  • 0.5 stk salathode
  • 150 g cherrytomater
  • 1 stk rømmeboks
  • 3 ss tyttebær (Du kan bruke tyttebærsyltetøy isteden. Men husk å droppe sukkeret)
  • 1 ss sukker
  • 2 stk pitabrød
  • 1 ts salt/pepper
  • 1 pk smør til steking
     

Annet utstyr

  • Vekt
  • Skje
  • Teskje
  • Kniv
  • Skjærebrett
  • Stekespade
  • Stekepanne
  • Trekubber
  • Never
  • Fyrstikker
     

Foto: Kasper Fosser