BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 

SLIK GJØR DU

Før du drar hjemmefra:

  1. Skjær opp ønskede grønnsaker hjemme. I denne oppskriften brukte vi salat, paprika, tomat og rødløk. Ha alt i en matboks.
  2. Bland sammen en boks rømme, tyttebær litt sukker og pepper til dressing. Den blir ofte litt bedre om den får sette seg en stund!
     

Når du er på tur:

  1. Fyr opp bålet.
  2. Sett stekepannen oppå kubbene og varm kjøttet med en god klatt med smør. Krydre med salt og pepper.
  3. Når kjøttet nærmer seg ferdig kan du varme pitabrødene. Enten i en ny panne, på rist over bålet, eller legge de i nærheten av bålet på indirekte varme.
  4. Når kjøttet og pitabrødene er varme er det bare å dandere på en tallerken. Brett ut pitaen og ha på ønskede grønnsaker, kjøtt og tyttebærrømme på toppen.
     

TIPS: Server gjerne med Gahkko, samisk tynnbrød, i stedet for pitabrød. Brødet kan også byttes ut med for eksempel potetmos, pasta, potet, polarbrød eller pitabrød. Oppskrif på Gahkko finner du i aktivitetsbanken vår.

Du kan finne flere oppskrifter på turmat fra hele verden på turmat.no.
 

UTSTYR

Oppskriften holder til to porsjoner.

Ingredienser

  • 200 gram souvas kjøtt, det er også mulig å bruke reinskav
  • 0,5 stk salathode
  • 150 gram cherrytomater
  • 1 stk rømmeboks
  • 3 ss tyttebær eller tyttebærsyltetøy
  • 1 ss sukker, dropp sukkeret om du bruker tyttebærsyltetøy i stedet for rene bær
  • 2 stk pitabrød
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • smør til steking
     

Annet utstyr

  • kjøkkenvekt
  • skje
  • teskje
  • kniv
  • skjærebrett
  • stekespade
  • stekepanne
  • vedkubber
  • never
  • fyrstikker
     

Foto: Kasper Fosser