Suovas - oppskrift
- Oppdagere (6-7 år),
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Mellom (30-90 min)
- Friluftsliv,
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
Før du drar hjemmefra:
- Skjær opp ønskede grønnsaker hjemme. I denne oppskriften brukte vi salat, paprika, tomat og rødløk. Ha alt i en matboks.
- Bland sammen en boks rømme, tyttebær litt sukker og pepper til dressing. Den blir ofte litt bedre om den får sette seg en stund!
Når du er på tur:
- Fyr opp bålet.
- Sett stekepannen oppå kubbene og varm kjøttet med en god klatt med smør. Krydre med salt og pepper.
- Når kjøttet nærmer seg ferdig kan du varme pitabrødene. Enten i en ny panne, på rist over bålet, eller legge de i nærheten av bålet på indirekte varme.
- Når kjøttet og pitabrødene er varme er det bare å dandere på en tallerken. Brett ut pitaen og ha på ønskede grønnsaker, kjøtt og tyttebærrømme på toppen.
TIPS: Server gjerne med Gahkko, samisk tynnbrød, i stedet for pitabrød. Brødet kan også byttes ut med for eksempel potetmos, pasta, potet, polarbrød eller pitabrød. Oppskrif på Gahkko finner du i aktivitetsbanken vår.
Du kan finne flere oppskrifter på turmat fra hele verden på turmat.no.
UTSTYR
Oppskriften holder til to porsjoner.
Ingredienser
- 200 gram souvas kjøtt, det er også mulig å bruke reinskav
- 0,5 stk salathode
- 150 gram cherrytomater
- 1 stk rømmeboks
- 3 ss tyttebær eller tyttebærsyltetøy
- 1 ss sukker, dropp sukkeret om du bruker tyttebærsyltetøy i stedet for rene bær
- 2 stk pitabrød
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- smør til steking
Annet utstyr
- kjøkkenvekt
- skje
- teskje
- kniv
- skjærebrett
- stekespade
- stekepanne
- vedkubber
- never
- fyrstikker
Foto: Kasper Fosser