BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 

SLIK GJØR DU

 1. Klipp ut en firkant av stoffet: 75x20 centimeter.
 2. For å hindre at stoffet frynser seg opp, kan det være lurt å sy rundt hele kanten av stoffet før dere syr det sammen.
 3. Brett ned 5 centimeter på den ene kortsiden og fest brettekanten med knappenåler. Denne bretten skal hindre puta i å skli ut av trekket.
 4. Brett stoffet i to på midten, sånn at det nå er 35x20 centimeter. Brettekanten du lagde i forrige steg skal vende utover. 
 5. Fest langsidene med knappenåler og sy langs sidene. 
 6. Vreng trekket ut-inn, sånn at sømmene og brettekanten havner på innsiden. 
 7. Pynt trekket som dere vil, for eksempel ved å brodere på, sy stoffbiter på eller lignende. 
   

TIPS: Når dere er på haik kan dere legge en genser eller lignende inni trekket. Da slipper dere å bære med dere en hel pute i sekken. Hvis dere pynter trekkene forskjellig, er det enklere å se hvilket trekk som er deres.

Hjelp, vi har ikke store nok stoffbiter!

Dere kan bruke det meste av stoff til å sy puter av. Fleece er mykt og egner seg godt til haikepute. Det beste er om dere har stoff dere kan gjenbruke, for eksempel et gammelt laken uten strekk eller en fleecegenser som har blitt for liten, men dere kan også kjøpe et billig fleecepledd og bruke det. Det viktigste er at stoffet egner seg til putetrekk. Det er vanskelig å sy et fint putetrekk av stoff med strekk i.

Pass på  å klippe ut stoffbitene på en måte som gjør at dere utnytter stoffet best mulig.

Hvis dere skal gjenbruke mindre tekstiler som en genser eller fleecejakke, kan dere klippe opp en bit på 40x20 centimeter og en bit på 35x20 centimeter. Da kan dere lage brettekanten på den største biten. Fest stoffbitene sammen med knappenåler rundt tre av de fire kantene. Sida med brettekanten skal være åpen. Sy de tre sidene sammen og følg fremgangsmåten over.
 

UTSTYR

 • Fleecestoff eller annet tekstilstoff
 • Synål
 • Sytråd
 • Saks
 • Målebånd eller tommestokk
 • Knappenåler
 • Eventuelt garn og stoffbiter til pynt
 • Eventuelt symaskin