Aktivitetsmerke: Baking
Lære noe om baking - hygiene, ingredienser og måling. Bak sammen med de andre speiderne og smak deg frem.
- Oppdagere
- Mellom (30-90 min)
- Mat
Husk å sjekk med oppdagerne om det finnes matvarer de ikke tåler.
Møteforslag til dette aktivitetsmerket finner du her.
Forslaget inneholder aktiviteter dere kan gjennomføre for å ta merket.
BESKRIVELSE AV MERKET
På denne siden finner du krav til aktivitetsmerket. Merkekravene er kun veiledende, tilpass gjerne kravene til egen gruppe og patrulje.
OBLIGATORISKE KRAV
- Vite hva god håndhygiene betyr.
- Vite hvordan man måler opp i dl (desiliter), ss (spiseskje) og ts (teskje).
- Delta sammen med andre speidere i baking av enkelt bakeverk (boller, muffins, vaffler).
VALGFRIE KRAV
I tillegg kan dere gjøre ett av følgende krav:
- Kjenne til tre andre smaksingredienser man kan ha i andre bakeverk.
- Smake forskjellen på kanel og kardemomme, og vaniljesukker og bakepulver.
- Smake forskjellen på en bolle som har hevet og en som ikke har det. Kjenne til hvorfor det er viktig at gjærbakst hever.
