Kursøkter

På lørdag vil det være en parallelløkt hvor du kan velge økt fra en rekke ulike temaer. 

Introkurs for nye ledere

Er du rover som nettopp har fått lederoppgaver? En foresatt som er interessert i å bli aktiv i speidergruppa? Eller kanskje du har vært leder en stund, men egentlig aldri har vært på et kurs? Da er dette kurset for deg! På introkurset får du en gjennomgang av hva det egentlig vil si å være speiderleder, og du vil få masse gode tips om hvordan du kan drive speiding slik at det blir morsomst mulig for både deg og dine speidere. 

Lek og leirbål

Har du lyst til å ta gruppas leirbål til nye høyder? Da kan du bli med på lek og leirbålkurs! Du vil lære om hvordan du kan planlegge gode og trygge leirbål, og du vil lære flere leker og aktiviteter du kan ta med til speiderne dine.

NB: Økten foregår utendørs.

Vær synlig, få med flere!

De svenske speiderne har hatt en enorm vekst de siste årene, og til dette kurset kommer Adam Lundberg, vekstkonsulent fra Scouterna for å fortelle om hvordan de har fått det til. Dette er kurset for deg som vil bli inspirert og få gode tips til hvordan du kan få nye speidere og ledere i din gruppe. Økten foregår på svensk. 

Kristen tro i barne- og ungdomsorganisasjon?

I speideren ser vi det hele mennesket, og skal gi barn og unge mulighet til å utvikle en kristen tro. Men hvordan gjør man dette i 2023? På denne økten vil du lære om hvordan du kan snakke med dine speidere om tro og tvil, og hvordan du kan bruke speiderarbeidet til å hjelpe dem med til å fortsette på sin trosreise. 

Hvordan få ALLEMED i speideren?

Det kan være mange grunner til at folk ikke er med i speideren, men stadig flere faller fra på grunn av økonomien. I denne økten vil du begynne å bruke verktøy for at økonomi, logistikk og transport ikke skal være til hinder for at du skal få flere speidere, eller for at du skal miste de du alt har med. ALLEMED er en del av Nasjonal dugnad mot fattigdom og utenforskap blant barn og unge.

Peffkurs for voksne

Har du sendt speiderne dine på patruljeførerkurs uten å vite helt hva det går i? Er du nysgjerrig på hvordan du kan bruke dine unge ledere? Da er dette økten for deg! Her vil du få en gjennomgang av patruljeførerkursene og gode diskusjoner rundt hvordan bygge og bruke en førerpatrulje.