Punkter fra Speiderstigen som man jobber med på dette møtet:

  • har en oppdager erfart å delta på utemøter til alle årstider, og kan kle seg riktig til alle årstider.
  • kan en oppdager tenne et bål med tørr ved og har erfaring med å grille mat på bål.
  • kan en oppdager knivreglene og bruke kniv på en forsvarlig måte.
  • vet en oppdager at man tar med søppel hjem fra tur.
  • kjenner en oppdager reglene for bruk av åpen ild i skog og mark.
  • har en oppdager erfart å slukke et båpl ved hjelp av vann eller sand.
  • har en oppdager erfart å delta i samtaler om risiko knyttet til båltenning og knivbruk.

Krav til aktivitetsmerket Primitiv mat finner du HER.

 


Åpning
Åpningsseremoni, navneopprop.
En nysgjerrig oppdager vil finne ut om det er mulig å lage et helt måltid mat på bål.
På dette møte skal vi lage forskjellige retter.
 



Andakt
Jesus viser seg for disiplene ved Tiberiassjøen. Johannes 21, 1 - 1.
Fortell at dette skjedde etter at Jesus var stått opp. Ellers kan historien bare stå for seg selv uten mer forklaring.



Aktivitet 1:
Snakk om knivregler og forsiktighet ved båltenning.
Hvordan tenner vi et bål?
Tenn bålet.

Siden vi skal lage mye mat blir hovedfokuset på dette møtet matlaging og ikke båltenning. Det betyr at bålet må komme fort i gang og at oppdagerne må få mye hjelp. Eventult må en leder tenne bålet.

Utstyr: Fyrstikker, ved, avis eller tennbriketter.
 


Aktivitet 2:
Lage betasuppe eller tomatsuppe.


Aktivitet 3
Når suppen er satt til å koke lager dere dessert.
For eksempel appelsinmuffins.
 



Aktivitet 4

Mens maten koser seg på bålet kan dere steke pinnebrød.



Aktivitet 5
Kos dere med all maten, rydd opp og slukk bålet.

Bilde: Grethe Ramampiaro