Emner fra Speiderstigen som tas på dette møtet:

  • har en stifinner erfart å delta på minst en Guides og Scouts own utendørs.
  • har en stifinner erfart å overnatte borte fra hjemmet sammen med andre speidere.

ANDAKT

Har du vært litt mørkeredd noen gang? Det tror jeg alle mennesker er av og til. Både barn og voksne. Særlig hvis de er helt aleine, og kanskje på et helt nytt sted.

Når du ligger inne i et telt eller ei hytte, og du kanskje ikke har gjort det så mange ganger før, da er det ekstra godt å vite at du ikke er aleine. At du har noen gode venner i nærheten. Ingen av oss hadde hatt det noe særlig hyggelig hvis vi hadde vært helt aleine her nå !

Du har sikkert hørt mange ganger at Jesus vil være venn med alle, og at han vil være sammen med oss bestandig. Både når vi er flere sammen, og når vi er helt aleine.

Ja, det siste Jesus sa til disiplene sine da de var sammen, det var:
"Meg er gitt all makt i himmel og på jord.
Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til disipler,
idet dere døper dem til Faderens og Sønnens og Den Hellige Ånds navn og lærer dem å holde alt det jeg har befalt dere.
Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende."

Jesus er med vennene sine bestandig. Jesus er med oss også, hver eneste dag. Og natt. Både når det er lyst og mørkt, og vi kanskje føler oss temmelig aleine.

Jesus er med oss uansett, selv om vi ikke kan se han. Ja, kanskje er det til og med ennå lettere å huske på Jesus når det er ganske mørkt, siden vi ikke kan se ham når det er lyst likevel ? Og når det er mørkt, er jo ikke øynene og tankene våre så opptatt av alt det som synes !

For det er jo på en måte litt dumt at vi ikke kan se en så god venn som Jesus. Men hvis vi kunne se ham, da kunne han jo bare vært på ett sted av gangen! Og da kunne han kanskje ikke vært hos oss i det hele tatt? Det er bra at Jesus er Guds Sønn, sånn at han fortsatt kan leve og være sammen med oss mennesker. Helt or'ntlig, men usynlig. Og over alt.

Når vi vet at Jesus kan være hos oss, blir det på en måte aldri helt mørkt. Og i alle fall så er vi aldri helt aleine!

Bønn: Kjære Jesus!
Det er litt rart å snakke til deg, når vi ikke kan se deg,
Men det er litt fint også, at du kan være hos oss bestandig og over alt.
Takk for at du er hos oss i natt, og at du er hos alle andre som ber til deg også ! Amen.

Sang: Oppstått er Jesus ! Treklang nr. 358 – Refr. + 1.vers + refr. (eller evt. hele sangen) eller Jeg går ikke ensom her Barnesangboka nr. 39 B.

AKTIVITET 1 - LAGE ULVEMASKER

Alle får lage hver sin ulvemaske (Se mal under Ressurser på denne siden). Maskene festes med en strikk rundt ørene og kan for eksempel bæres underveis i sporløypen. 

AKTIVITET 2 - SPORLØP

Sporløpet inneholder nok program til 2-3 timers opplegg. Du finner postene under Ressurser på denne siden.

Sporløpet er utarbeidet med bakgrunn i historien ”Slipp jungelen løs” i Jungelboken. Lederne bør på forhånd ha gått løypa og funnet egnete stoppesteder. Det er selvsagt også mulig å legge ut en rundløype med poster. Hvis man legger det opp som en rundløype, bør de aller fleste postene være bemannet.

AKTIVITET 3 - MATLAGING

Lag et måltid ut fra menyen under Ressurser på denne siden. Prøv Baloos pinnebrød, Potetegg a la Mowgli og andre morsomme retter. 

AKTIVITET 4 - CUBS OWN

"Cubs own" er deltakernes egen gudstjeneste. Det er derfor viktig at flest mulig er aktivte i selve gudstjenesten. Du finner et forslag til gjennomføring av Cubs Own under Ressurser på denne siden. 
De fleste punktene kan byttes ut hvis dere har mulighet for å la deltakerne formulerer noe selv. Ta gjerne bort noen punkter i opplegget hvis det blir for langt.

LEK - ULVENE OG NILGHAIEN

Utstyr: 

  • En pouse erter, havregryn eller lignene.

Ulvefar og ulvemor har funnet sporet etter en nilghai (okseantilope).
To ulvunger er nilghaien, og sendes av sted med en pose erter som de kaster ut litt av for hvert tiende skritt. De får ti minutters forsprang, alt etter terrengets beskaffenhet, og så slippes ulvene løs på sporet. Nilghaien gjemmer seg på en angitt plass ukjent for ulveflokken. Hvis flokken ikke finner nilghaien innen fem minutter etter at de har kommet dit hvor sporet slutter, har nilghaien vunnet.

UTSTYR

Dette opplegget krever ikke noe speiselt utstyr ut over vanlig turutstyr. Se pakkeliste under Ressurser på denne siden.