Slik arrangerer du Globalaksjonen i din speidergruppe

  1. Velg aksjonsform, tid og sted for Globalaksjonen. Innsamlingen kan gjennomføres når som helst på å ret. Sted og tid avhenger av aksjonsform. Du kan lese mer om de ulike aksjonsformene i de grønne boksene lenger ned på siden.
  2. Bestill eller last ned og skriv ut aksjonsmateriell. Vi publiserer nytt aksjonsmateriell rundt årsskiftet hvert år. Sjekk om deres aksjonsform trenger ID-kort fra forbundskontoret. 
  3. Bestill globalaksjonsmerker fra speiderbutikken.no. Alle som deltar på globalaksjonen får et gratis merke.
  4. Sett opp speidergruppas "Min aksjon"-konto for å få et eget vippsnummer til aksjonen deres. Da kan dere se hvor mye dere samler inn underveis.*
  5. Gjennomfør den planlagte aksjonen. Hvis dere sender inn kontanter eller bruker gruppas egen bankkonto til innsamlingen, må dere overføre pengene til KFUK-KFUM Global innen 31. desember samme år og merke overføringen med gruppenavn.
     

Globalaksjonens Vipps-nummer: 573705
Globalaksjonens kontonummer: 3000 42 42420

* Det digitale verktøyet "Min aksjon" er under utvikling. Vi søker speidergrupper som vil være med og teste denne nye måten å samle inn penger på. Er speidergruppen din interessert? Ta kontakt på globalaksjonen@kmspeider.no så setter vi opp en testbruker til dere.

Lær om Globalaksjonen

I tillegg kan det være fint å gjennomføre et speidermøte i forkant av aksjonen for å bli bedre kjent med hva Globalaksjonen er og hva pengene går til. Det er mulig å invitere KFUK-KFUM-Global til å holde et spennende speidermøte for dere.

Vær synlige i lokalmiljøet

Skal dere stå på stand, arrangere lotteri, selge kaker eller en annen aksjonsform som krever engasjement fra andre mennesker i lokalmiljøet, er det viktig at dere informerer om det på forhånd sånn at folk vet hvor og når det skjer. Det kan dere gjøre ved å henge opp plakater, legge ut et innlegg på sosiale medier, skrive et notis til menighetsbladet eller lignende. 

Å gjennomføre en globalaksjon er en fin mulighet til å få oppmerksomhet fra lokale medier. Send gjerne en pressemelding til lokalavisa, menighetsbladet eller andre aktuelle aktører om at speiderne skal samle inn penger og hvordan folk kan bidra. 

Svar på undersøkelse og vinn premier til gruppa 

Etter at dere har gjennomfør en globalaksjon kan dere svare på en kort undersøkelse om hvordan dere gjennomførte aksjonen (Google Skjema) og være med i trekningen av en Globalaften og andre premier til gruppa. Vi trekker vinnere to ganger i året, en i august og en i januar. 

Ulike aksjonsformer