Hva er snakkekort og hvordan kan de brukes? 

Snakkekort er kort som skal hjelpe deg med å svare på spørsmål som er vanlige å få i forbindelse med en innsamlingsaksjon, for eksempel når dere går fra dør til dør eller når dere står på stand. 

Kortene ligger som en ressurs i denne artikkelen. De kan du laste ned og skrive ut. Skal du gå fra dør til dør eller stå på stand alene, kan du bruke arket som det er. Skal dere gå flere speidere sammen, kan dere klippe hvert kort for seg. Da kan dere fordele kortene mellom dere, og det blir mindre å huske for hver av dere.

Det viktigste svaret

Svaret på snakkekort 3, kortet med tittelen "Hvorfor gi penger til Globalaksjonen" er et viktig svar. Det sier noe om hvorfor folk skal gi penger til innsamlingen deres. Det kan være litt mye tekst på noen av kortene, men dere kan for eksempel dele setningene mellom dere. 

Det er ikke nødvendig å lære seg teksten ordrett utenat. Kortene skal være til hjelp og svarene som står på dem er bare forslag til hvordan du kan svare på de vanligste spørsmålene.

Øv på forhånd

Det kan være litt skummelt å ringe på dørene til folk dere ikke kjenner eller snakke med folk som kommer bort til standen deres. Hvis dere øver på å ringe på døra og på å bruke snakkekortene før dere skal gjennomføre Globalaksjonen kan det bli mindre skummelt.

Lat som at dere skal ringe på døra til noen eller at dere står på stand. Bytt på å være speidere i aksjon og på å være besøkende på stand eller de som bor i huset sånn at alle får prøvd alt. 

Støtt oss-kort

I tillegg til snakkekortene, kan det være lurt å bestille Støtt oss-kort. Det er kort med informasjon om Globalaksjonen og hva pengene går til. De kan dere for eksempel legge igjen i postkassen til de som ikke er hjemme når dere ringer på, sånn at de får mulighet til å støtte dere når de kommer hjem. Støtt oss-kortene kan også deles ut til de som har lyst til å vite mer om Globalaksjonen og hva pengene går til. 
 

UTSTYR

  • Snakkekort
  • Eventuelt Støtt oss-kort