Kandisert sopp - oppskrift
Kandisering er en måte å konservere på. Du kan kandisere mange typer sopp, som for eksempel kantareller og sjampinjonger.
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Mellom (30-90 min),
- Lang (90-180 min)
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. Sopp som kantareller, sjampinjong og skarlagen vårbeger egner seg godt til kandisering.
SLIK GJØR DU
- Ha soppen i en tykkbunnet panne eller gryte sammen med sukkeret.
- Hell over nok vann til at det akkurat dekker soppen.
- Kok opp.
- Sett ned varmen og la det småkoke uten lokk til væsken er har tyknet til lønnesirup-konsistens.
- Ta kjelen av plata og la soppen kjølne i romtemperatur.
- Ta soppene ut av gryta og legg dem lagvis på matpapir i en boks og sett den i kjøleskapet, eller i fryseren for langtidslagring.
TIPS: Vil du ha en hardere konsistens som minner om drops, kan du koke sukkerlaken helt inn før du tar soppen ut av gryta.
Oppskriften er gjengitt med tillatelse fra Norges sopp- og nytteveksforbund (soppognyttevekster.no).
UTSTYR
Oppskriften er beregnet til omtrent en halv kilo fersk sopp.
Ingredienser
- 0,5 kg fersk matsopp
- 300 gram sukker
- vann nok til å dekke soppen
Annet utstyr
- tykkbunnet gryte eller panne
- varmekilde, for eksempel en stekeplate
- matpapir
- boks
Foto: Deborah Ognøy