Steinsopptrøfler - oppskrift
Sopp trenger ikke bare å brukes til middag, det kan også brukes til desserter og snacks.
- Oppdagere (6-7 år),
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Kort (0-30 min),
- Mellom (30-90 min)
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Smelt sjokoladen i vannbad, tilsett fløten og bland godt sammen.
- Kjør fortørket steinsopp til pulver i en kjøkkenmikser eller en stavmikser.
- Ha pulveret gjennom en tesil slik at de store bitene blir værende igjen.
- Bland halvparten av steinsoppen inn i sjokoladen og sett det kaldt i 15 minutter.
- Form sjokoladeblandingen til kuler når blandingen har blitt kald nok.
- Rull sjokoladekulene i resten av soppulveret.
- Legg kulene på et bakepapir til de er helt avkjølt.
UTSTYR
Oppskriften holder til omtrent 4 porsjoner.
Ingredienser
- 50 gram mørk sjokolade
- 20 gram fløte
- 5 gram tørket steinsopp
- vann til vannbad
Annet utstyr
- gryte
- glassbolle
- slikkepott
- kjøkkenmikser eller stavmikser
- bakepapir
Foto: Jiri Paur