BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.

SLIK GJØR DU

  1. Smelt sjokoladen i vannbad, tilsett fløten og bland godt sammen.
  2. Kjør fortørket steinsopp til pulver i en kjøkkenmikser eller en stavmikser.
  3. Ha pulveret gjennom en tesil slik at de store bitene blir værende igjen. 
  4. Bland halvparten av steinsoppen inn i sjokoladen og sett det kaldt i 15 minutter. 
  5. Form sjokoladeblandingen til kuler når blandingen har blitt kald nok. 
  6. Rull sjokoladekulene i resten av soppulveret. 
  7. Legg kulene på et bakepapir til de er helt avkjølt.
     

Oppskriften er gjengitt med tillatelse fra Norges sopp- og nyttevekstforbund (soppognyttevekstforbund.no).
 

UTSTYR

Oppskriften holder til omtrent 4 porsjoner.

Ingredienser

  • 50 gram mørk sjokolade
  • 20 gram fløte
  • 5 gram tørket steinsopp
  • vann til vannbad
     

Annet utstyr

  • gryte
  • glassbolle
  • slikkepott
  • kjøkkenmikser eller stavmikser
  • bakepapir
     

Foto: Jiri Paur