Sitt ute rundt bålet eller inne i et mørkt rom bare med stearinlys.

La alle sitte helt stille i ca 30 sekunder og kjenne på mørket.

Har du vært litt mørkeredd noen gang?

Det tror jeg alle mennesker er av og til. Både barn og voksne. Særlig hvis de er helt alene, og kanskje på et helt nytt sted. Når du ligger inne i et telt eller en hytte, og du kanskje ikke har gjort det så mange ganger før, da er det ekstra godt å vite at du ikke er alene. At du har noen gode venner i nærheten. Ingen av oss hadde hatt det noe særlig hyggelig hvis vi hadde vært helt alene her nå.

Du har sikkert hørt mange ganger at Jesus vil være venn med alle, og at han vil være sammen med oss bestandig. Både når vi er flere sammen, og når vi er helt alene. Det siste Jesus sa til disiplene sine da de var sammen, det var:

Meg er gitt all makt i himmel og på jord. Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til disipler, idet dere døper dem til Faderens og Sønnens og Den Hellige Ånds navn og lærer dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende.

Jesus er med vennene sine bestandig. Jesus er med oss også, hver eneste dag. Og natt. Både når det er lyst og mørkt, og vi kanskje føler oss temmelig alene. Jesus er med oss uansett, selv om vi ikke kan se han. Ja, kanskje er det til og med lettere å huske på Jesus når det er ganske mørkt, siden vi ikke kan se ham når det er lyst likevel?

Når det er mørkt, er jo ikke øynene og tankene våre så opptatt av alt det som synes!

Sanger: Oppstått er Jesus, Treklang nr. 345. Jeg folder mine hender små, Treklang nr. 75, Jeg går ikke ensom her, Barnesangboka nr. 39, Ingen er så trygg i fare, Speidersangboka nr. 86

Det er kanskje litt dumt at vi ikke kan se en så god venn som Jesus.

Men hvis vi kunne se ham, da kunne han jo bare vært på ett sted av gangen! Og da kunne han kanskje ikke vært hos oss i det hele tatt?

Det er bra at Jesus er Guds Sønn, sånn at han fortsatt kan leve og være sammen med oss mennesker. Helt på ordentlig, men usynlig. Og over alt. Når vi vet at Jesus kan være hos oss, blir det på en måte aldri helt mørkt. Og i alle fall så er vi aldri helt alene!

Bønn:

Kjære Jesus! Det er litt rart å snakke til deg, når vi ikke kan se deg, men det er litt fint også, at du kan være hos oss bestandig og over alt. Takk for at du er hos oss i natt, og at du er hos alle andre som ber til deg også! Amen.

Sanger

Oppstått er Jesus, Treklang nr. 345

Jeg folder mine hender små, Speidersang nr. 61

Jeg går ikke ensom her, Barnesangboka nr. 39

Ingen er så trygg i fare, Speidersangboka nr. 86

Utstyr


Bål hvis dere er ute

Stearinlys hvis dere er inne

Sangbøker