Praktisk speiderlederkurs

Bli med på et grunnleggende, praktisk speiderkurs! Her får du bruke primus, lage gapahuk, lære knuter og andre praktiske speideraktiviteter! 

Byvandring i Bergen

Bli kjent med Bergen og delta i en vandring gjennom byens historiske hjerte! Du får utforske Bryggen, får høre om Hanseatene, tørrfiskhandelen og livet i Bergen fra 1100-tallet og frem til i dag. På denne vandringen går du gjennom Bergens historiske hjerte. Du får høre om Slaget på Bergens Våg, den siste bøddelen og får se på de mange velholdte trebyggene som man finner i Bergens sjarmerende smau.

RIB-tur

Opplev Bergen fra et nytt perspektiv ombord i en fartsfyllt RIB-tur! Spenningen startar i det du møter kapteinen som vil gi deg en introduksjon og utstyre deg med flytdress. Deretter er det tid for å finne seg til rette, lene seg godt tilbake og nyte den neste timen med vind i håret! Først blir det en rolig runde inne i selve Vågen der du får høre litt om severdighetene og de største attraksjonene i Bergen. Du vil se de syv fjell som omkranser byen og oppleve den maritime aktiviteten med alt fra småbåter til store cruiseskip. Kursen går deretter ut fra sentrum mot Byfjorden der farten raskt øker! Landskapet endrer seg i det by blir skiftet ut med øyer og skjær og idylliske holmer. Ute på åpen sjø vil du kjenne på opplevelsen og adrenalinet når kapteinen gir gass og tar deg med på en fartsfylt opplevelse!

Denne aktiviteten koster 200 kr ekstra. Dette betales sammen med påmeldingsavgiften.

Fløyen

Bli med på gåtur til Fløyen! Fløybanen er mest sannsynlig stengt for oppussing i oktober, så dette blir en felles tur opp og ned til det kjente byfjellet! På toppen kan du vente deg spektakulær utsikt over Bergen, Vågen og fjellene!

Escape Room - City Hunt

Escape Room er et lagspill hvor dere skal løse ulike gåter, koder og problemer som oppstår. I Escape Room City Hunt foregår spillet i Bergens gater! Løs krimbølgen som har herjet Bergensgatene i dette utendørsspillet! Hvor mye «Sherlock» har du i deg? Mesterhjernen Professor M har utført flere kriminelle gjerninger i byen, i forberedelse opp mot sitt store kupp. Bare du kan stoppe ham. Løs gåtene i Bergen sentrum før tiden går ut!

NB: Du må ha tilgang til nettbrett / telefon med mobildata.

Akvariet i Bergen

Akvariet i Bergen er Norges største akvarium og en av Bergens største turistattraksjoner. Akvariet er et akvariumsanlegg fra 1960 som viser fisk, vannlevende dyr og pingviner. Akvariet har i tillegg en tropisk avdeling med slanger, krokodiller, edderkopper og andre tropiske dyr. Her får du oppleve yrende dyreliv! 

Zipline fra Ulriken

Sett utfor fjellet Ulriken i en 300 meter lang zipline! Ziplinen har maks helling, noe som betyr at du får god fart før du blir bremset raskt og trygt opp. Her får du god utsikt over Bergens by og fjell, og får en fartsfylt opplevelse du sent vil glemme!

Denne aktiviteten koster 250 kr ekstra. Dette betales sammen med påmeldingsavgiften.

Matvandring

En kulinarisk vandring i Bergen sentrum! Mer informasjon kommer.

Denne aktiviteten koster 200 kr ekstra. Dette betales sammen med påmeldingsavgiften.

 

Det blir felles avgang til aktivitetene. Informasjon om oppmøte kommer.