BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 

SLIK GJØR DU

  1. Lag eggedosis av egg og sukker.
  2. Smelt smøret i stekepannen og bland det forsiktig med eggedosisen.
  3. Bland i alt det tørre.
  4. Smør en stekepanne med rikelig med smør.
  5. Hell deigen oppi stekepanna.
  6. Stek bunnen av kaka på svak varme, sånn at den ikke blir brent, i omtrent 30 minutter til kaka lett sklir over på en tallerken.
  7. Gli kaka over på en tallerken, snu den og stek toppen i panna på svak varme til den er gjennomstekt. 
  8. Legg kaka tilbake på tallerkenen.
  9. Mens kaka steker: Skrell epler og del dem opp i båter.
  10. Rull eplebåtene i kanel og sukker, og stek dem i panna med smør og sukker til de er møre. 
  11. Legg kaka med toppen ned, over eplene i stekepanna.
  12. Legg tallerkenen som et lokk over stekepanna og snu. Nå ligger kaka riktig vei på tallerkenen. 
  13. Dekk kaka med et lag pisket krem. 
  14. Pynt kaka som dere vil, for eksempel med friske bær.
     

TIPS: Dere kan også steke eplene i folie på glørne i et bål. Da heller dere eplene over kaka når eplene er møre. 
 

UTSTYR

Ingredienser, kake 

  • 2 egg
  • 1,3 dl sukker
  • 100 g smør + smør til steking
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1,6 dl mel
  • 2 epler
  • Litt kanel og sukker til eplene

Ingredienser, krem og topping

  • 2,5 dl kremfløte
  • 1-2 ss sukker
  • Friske bær

Annet utstyr

  • Stormkjøkken eller primus med stekepanne
  • Utstyr til å tenne bål og aluminiumsfolie, eller ett andre stormkjøkken
  • Fyrstikker
  • Bakebolle
  • Tallerken
  • Kniv
  • Skjærefjøl