Du trenger to stormkjøkken (evnt ett stormkjøkken og ett bål)
Lag eggedosis av egg og sukker. Smelt smøret i stekepannen og bland med eggedosisen. Bland i alt det tørre. Hell deigen oppi en rikelig smurt (med smør) stekepanne. Stek bunnen på svak varme så den ikke blir brent. Stek i en halvtime, til den lett glir over på en tallerken. Snu kaken og stek toppen til den er gjennomstekt. Legg kaken over på tallerkenen igjen.

Mens kaken steker skreller dere eplene og deler dem opp i båter. Rull dem i kanel og sukker og stek dem i panna (legg på ekstra smør og sukker). Eplene skal stekes til de er møre.
Eplene kan evnt stekes i folie i glørne på bålet.

Så legger man kaken med toppen ned, over eplene i stekepanna. Legg tallerken som et lokk over stekepanna og snu. Kaka ligger nå riktig vei på tallerkenen med eplene på toppen. Har dere stekt eplene på bål er det bare å helle dem over kaken.

Dekk kaken med et lag piska krem. Hvis du vil kan du forme jordbær eller andre røde bær og blåbær som et norsk flagg.

Oppskrift kake: Til 1 stormkjøkken:

  • 2 egg
  • 1,3 dl sukker
  • 100 g smør (pluss ekstra til steking)
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1,6 dl mel
  • 2 epler
  • Litt kanel og sukker til eplene

Oppskrift krem:

  • 2,5 dl kremfløte
  • Sukker

Topping:

  • Jordbær/bringebær
  • Blåbær

Utstyr


  • Stormkjøkken eller primus med stekepanne
  • Utstyr til bål og folie eller ett stormkjøkken til
  • Fyrstikker
  • Bakebolle
  • Tallerken
  • Ingredisenene finner du i teksten