Bli stab på våre vandrerkurs
Er det noe for meg?
Å være stab gir deg mange gode erfaringer samtidig som det er veldig gøy. Foruten å utfordre deg selv og lære mer om ungt lederskap, møter du mange andre speidere på egen alder og skaper minner for livet. Er du usikker på om du har nok erfaring? Vi setter sammen stabene med både helt ferske og godt erfarne stabsmedlemmer, så her er det bare å melde interesse!
Hva er en stab og hva har den ansvar for?
Staben har ansvar for planlegging, gjennomføring og evaluering av et kurs eller arrangement. En stab består vanligvis av en til to kursledere og flere andre frivillige, for eksempel instruktører, matansvarlige, fotografer og lignende. Alle kurs og arrangementer har en kursmanual eller et måldokument med informasjon om program, innhold, økter og erfaringer gjort fra tidligere. I tillegg samarbeider kursleder(e) med en ansatt på forbundskontoret, som hjelper til med praktiske oppgaver som pakking av utstyr, sende ut informasjon til deltakere og lignende.
Staben får vanligvis dekket sine utgifter i forbindelse med det frivillige engasjementet, hvis ikke annet står spesifisert.
Du må:
- ha erfaring med å holde kurs eller være interessert i å lære det.
- brenne for ett eller flere av temaene på kurset.
- ha en gyldig politiattest (vi hjelper deg å skaffe dette hvis du ikke har en fra før av).
Søk om å bli stabsmedlem
Synes du det virker interessant å være med som stab eller kursleder? Meld din interesse ved å fylle ut en søknad:
Søk om å bli stab på ett av våre vandrerarrangementer
Vi tar kontakt med deg når vi setter sammen staben til arrangementet eller kurset. Har du noen spørsmål, ta kontakt med Monika Swigon på monika@kmspeider.no.
Akkurat nå søker vi stab til følgende kurs og arrangementer:
Kurs i leirteknikk (KILT)
Praktisk informasjon
- Tid: 9.-12. mai 2024 (Kristihimmelfart-helgen)
- Sted: Nordtangen
- Antall i stab: rundt 8 personer
- Kursleder: Veronica Lona
Kort om kurset
Kurs i leirteknikk (KILT) er et populært kurs som forbereder deltakerne på patruljeledelse på leir. Kurset tar for seg temaer som førstehjelp, kanopadling, kart og kompass, mat og hygiene, naturkjennskap samt patrulje og samhold. Målet med kurset er at deltakerne skal bli tryggere på hvordan lede en patrulje på leir. I tillegg lærer deltakerne pionering og bygging av et leirområde. Les mer om årets KILT på våre arrangementsider.
Søk om å bli stabsmedlem
Å være stab på KILT passer godt for deg som ikke har vært stab på et nasjonalt arrangement før. For å være med i staben trenger du ikke ha deltatt på KILT tidligere, men det er en fordel om du har erfaring med leirbygging og veilederkompetanse.
Høres dette spennende ut? Meld din interesse, så tar vi kontakt med deg når vi setter sammen staben til kurset.
Norsk Roland 139
Praktisk info
- Norsk Roland 139
- Tid: 22.-29. juni 2024
- Sted: Horve 2, Sandnes
- Antall stabsmedlemmer: rundt 8 personer
- Kursledere: Ledig verv, meld din interesse.
Kort om kurset
Norsk Roland er vårt beste patruljeførerkurs og gir deltakerne et godt grunnlag for å lede en patrulje på møter og turer. Kurset tar for seg temaer som patruljearbeid, leir, førstehjelp, orientering, pionering, kristen tro og internasjonal speiding. Målet med kurset er at deltakerne skal bli tryggere på patruljeledelse og speiderferdigheter. I tillegg er kurset en sosial arena for nettverksbygging og kristent fellesskap. Les mer om Norsk Roland på våre arrangementsider.
Søk om å bli stabsmedlem
Å være stab på Norsk Roland passer godt for deg som har vært frivillig på nasjonale arrangementer tidligere. For å være med i staben bør du ha erfaring med å lede en patrulje på møter og turer. I tillegg vil det være en fordel om du har deltatt på Norsk Roland selv. Ønsker du å prøve deg som kursleder, bør du i tillegg ha erfaring som vandrerleder samt at du bør ha vært stab på Norsk Roland tidligere. Erfaring som veileder på patruljeførerkurs eller annen relevant kompetanse kan veie opp for sistnevnte.
Husk: Du trenger ikke å ha kompetanse i alle kursets temaer. Det er fint om du spesifiserer i søknaden hvilke temaer du ønsker å bidra med på kurset.
Høres dette spennende ut? Meld din interesse, så tar vi kontakt med deg når vi setter sammen staben til kurset.
Pefftival
Praktisk info
- Tid: 13.-15. september 2024
- Sted: Nordtangen
- Antall i stab: ca. 40 personer
Kort om arrangementet
Pefftival er en speiderfestival for speidere i ungdomsskolealder. I løpet av festivalen settes det opp flere spennende aktiviteter og workshops, og kveldene fylles med konserter og leirbål. Les mer om årets Pefftival på våre arrangementsider.
Søk om å bli stabsmedlem
Å være stab på Pefftival passer godt for deg som ikke har vært stab på et nasjonalt arrangement før. For å være med i staben må du være født i 2008 eller tidligere. Mange tidligere stabsmedlemmer forteller at å være stab på Pefftival er noe av det beste de har vært med på som frivillige. Du kan få oppgaver innenfor både matlaging og servering, registrering, teknisk assistanse, vakthold, sanitær, HMS, eller lignende. Du kan også være kursholder på en av de mange aktivitetene og workshopene som settes opp på festivalen. Uansett hva du er interessert i eller hva du er god på – her kan du prøve deg på mye forskjellig!
Høres dette spennende ut? Meld din interesse her eller via arrangementsiden, så tar vi kontakt med deg når vi setter sammen staben til kurset.
Kursholdernettverket
Har du allerede vært med som stab eller vært kursleder på et kurs eller arrangement? Meld deg inn i kursholdernettverket (Facebook-gruppe). Der deler vi faglig påfyll og erfaringer, gir relevant informasjon og muliggjør nettverksbygging for de som brenner for kurs og arrangement i forbundet. Kursholdernettverket drives av frivillige i ledertreningsutvalget.