Eventyr Svalbard
- Rovere (16-25 år),
- Ledere
For rovere og ledere, 18-35 år.
Om turen
Bli med på rover- og ledertur til Svalbard denne langhelgen i mars. Turen er for deg som er mellom 18 og 35 år som vil bli tryggere på tur i vinterfjellet, teste deg selv litt ved å bo i (primitiv) hytte i isbjørnområde og som vil ha flere speiderledervenner. Det er kun ti plasser på denne turen. Påmeldingsfrist er søndag 15. desember 2024.
Det blir besøk hos Svalbard kirke KFUK-KFUM-speidere, tur til Svalbard museum, oppdagelser og feiring av Solfesten i Longyearbyen, mulighet for å se nordlyset (hvis vi er heldige), opplæring i snøskredsikkerhet og snøscooterturer gjennom det arktiske landskapet. To og to deler snøscooter og kan bytte på å kjøre. For å kjøre snøscooter må du ha førerkort.
Svalbard kirkes hytte har 6 sengeplasser i hytten, 4 sengeplasser i annekset, og 2 soveplasser på gulvet. Hytten har ikke innlagt vann og mangler dusj og vannklosett, men har andre fasiliteter. Maten lager vi stort sett selv på hytta, så her er det bare å glede seg til en enkel og ekte speider-ramme, der alle er med og deler på oppgavene.
Ta kontakt med post@kmspeider.no hvis du har spørsmål om påmelding eller betaling. Ta kontakt med arrangementsleder Kenneth Jonassen på telefon 934 47 510 eller Gunhild Ottersland på gunhild@kmspeider.no eller 992 70 428 hvis du har spørsmål om arrangementet.
Påmelding
Har du ikke brukt Hypersys før? Slik logger du deg på i Hypersys.
Vent med å bestille flybilletter til du har fått bekreftet din plass på arrangementet i Hypersys. Påmeldingen er bindende og du må søke egen reiseforsikring om du blir syk eller om det oppstår noe annet som gjør at du ikke har mulighet til å bli med. Les mer om dette i fanen "Betaling og økonomisk støtte".
Program og pakkeliste
Program for turen (avhengig av vær-, vind- og føreforhold)
Torsdag:
Vi ankommer Svalbard, handler inn mat og innstallerer oss på Svalbard kirke sin hytte. Dette er kvelden for å møte Svalbard kirke KFUK-KFUM-speidere og lære skredsikkerhet av dem.
Fredag:
Vi gjør oss kjent i Longyearbyen, besøker museet og får oss også et kveldsbad i svømmehallen.
Lørdag:
Snøscooterdag og Solfest
Søndag:
Snøscooterdag
Mandag:
Pakke, vaske og dra.
Pakkeliste
Obligatorisk:
- Termos, minst en liter
- Hodelykt med ekstra batterier
- Søkestang og skredsøker (gi beskjed til staben dersom du mangler det. Vi har ekstra, men må vite på forhånd hvis du trenger å låne)
- Ekstra sett varmt undertøy i vanntett innpakning
- Varm lue
- Tynne hansker
- Tykke hansker og votter
- Flere par ullsokker
- Bag eller sekk som tåler vann, snø og nedstropping for dagsturer (typisk 35-50 liter) Denne kan evt være håndbagasje på flyet
- Toalettsaker og mensenprodukter dersom du trenger dette
- Håndkle
- Spork (bestikk)
- Kopp
- Spade
- Mange lag tykke klær, ull, en til to tykke mellomlag, vindtett ytterlag
- Flere balaklavaer/buffer
- Varme sko med plass til tykke ullsokker eller to par ullsokker
- Tøfler/innesko (på Svalbard bruker man ikke utesko innendørs på museer, hoteller også videre)
- Dun/vinterjakke, den varmeste du har
- Badetøy for svømmehallen
- Gyldig pass/eller for norske statsborgere: nasjonalt id-kort
Hvis du har:
- Kamera og stativ til fotografering (vi vil få fantastiske opplevelser)
- GPS
- Kompass
- Håndvarmere (kan kjøpes billigere i Longyearbyen enn på fastlandet)
- Drikkeflaske eller ekstra thermos
- Ørepropper (mot motorstøy)
- Alpinbriller
- Jervenduk eller vindsekk
- Kikkert
- Kart over området
- Pakkposer (vanntette)
- To stropper eller taubiter på 1-2 meter til å feste sekk på scooter
- Førerkort i klassene A, A1, B og T tillater bruk av snøscooter på Svalbard uavhengig av når du tok førerkortet.
Nød- og sikkerhetsutstyr
Staben på arrangementet er godt erfarne og arrangementsleder er selv bosatt på Svalbard og vil ivareta nødvendige sikkerhetstiltak på turen. Siden Svalbard kan by på variert vær og tøffe forhold selv i umiddelbar nærhet av bosetningene vil det alltid være med en slede der vi har det meste vi trenger også i tilfelle problemer underveis, inkludert GPS-sporing.
Risikoen for snøskred er lav, likevel skal alle deltakere til en hver tid benytte søker/mottaker, ha søkestang og spade med seg på tur. Har du tilgang til slikt utstyr hjemme, kan du ta det med. Det er også mulig å låne en del av utstyret fra forbundskontoret om du ikke har eget.
Reise
Reise til og fra Svalbard er ikke inkludert i deltakeravgiften. Du har selv ansvar for å bestille billetter til reisen. Vi oppfordrer alle til å reise så miljøvennlig som mulig.
Husk: Ikke kjøp billetter før du har fått bekreftet din plass på turen.
Betaling og økonomisk støtte
Deltakeravgift
Prisen for arrangementet er kr. 6.900,- per deltaker. Dette dekker kost, losji, to dager på snøscooter og inngang på Svalbard museum.
Når påmeldingen din er godkjent i Hypersys, kan du betale deltakeravgiften til 3000.16.88487. Merk innbetalingen med «navn» og «Eventyr Svalbard 2025». Vi setter pris på om du betaler så fort som mulig etter at påmeldingsfristen har gått ut.
Om du blir syk eller forhindret fra å delta på arrangementet kan du melde deg av og få refundert deltakeravgiften frem til påmeldingsfristen. Etter påmeldingsfristen må du ta kontakt med egen reiseforsikring for å få dekket reise og deltakeravgift. Ta kontakt på post@kmspeider.no om du trenger noen dokumentasjon fra oss.
Frifond-støtte og deltaker- og utstyrsfond
Økonomien skal ikke være til hinder for å delta på våre aktiviteter. Er du 26 år eller yngre kan du sende søknad om å få dekket deltakeravgiften din på dette eller andre arrangementer gjennom deltakerfondet. Les mer om deltakerfondet og send inn søknad her..
Frifond gir økonomisk støtte til demokratisk og frivillig aktivitet i lokalsamfunnet i Norge. KFUK-KFUM-speiderne fordeler denne støtten til alle våre lokale grupper, etter retningslinjer fastsatt av landsstyret.
Din speidergruppe kan søke Frifond-støtte til tiltak som gir lokal aktivitet og økt kompetanse for speidere og ledere. Dere kan derfor få dekket deler av kursavgiften på våre nasjonale kurs og arrangementer, og få støtte til reisekostnader.
Du kan lese mer om Frifond, hvilke kurs som støttes og finne søknadsskjema her.
Tilgjengelighet og tilrettelegging
Alle skal føle seg velkommen på våre kurs og arrangementer. Vi ønsker å tilrettelegge for de av oss som har behov for det. Derfor spør vi i påmeldingen om hva du har behov for og hvordan den frivillige staben kan finne gode løsninger sammen med deg.
Ønsker du mer informasjon om kurset eller arrangementet, eller ønsker du å snakke med staben i forkant av arrangementet? Ta kontakt med arrangementsansvarlig eller forbundskontoret på telefon 22991550 (man-fre 9-14), post@kmspeider.no eller skriv at du ønsker å bli kontaktet i påmeldingen.
Vi godtar ledsagerbevis på alle våre nasjonale kurs og arrangementer.
Foto: Lars Røraas