Betasuppe - oppskrift
- Familiespeidere (0-6 år),
- Oppdagere (6-7 år),
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Kort (0-30 min),
- Mellom (30-90 min)
- Friluftsliv,
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Be speiderne ta med hver sin grønnsak til suppe, eller kjøp inn det dere trenger på forhånd.
- Sett en liter vann og to buljongterninger til å koke over bålet. Tilpass mengden vann og buljong til hvor mange speidere dere er. Beregn omtrent 2 dl til hver.
- Kutt grønnsakene opp i terninger og ha dem i gryta etter hvert. Begynn med grønnsakene som har lengst koketid.
- Dere kan eventuelt ha pølsebiter eller kjøtt oppi suppa. Pølsebiter kan legges i gryta mot slutten av koketida sånn at de blir varme. Kjøttet må stekes på forhånd.
TIPS: Begynn med å kutte opp de grønnsakene som har lengst koketid, som poteter, gulrøtter, kålrot og sellerirot. Ha grønnsaker som brokkoli, blomkål og purre i til slutt. Hvis dere har dårlig tid eller skal lage suppe på bål med små speidere kan det være lurt å ha med varmt vann på termos. Da går det fortere og suppen koker på 1-2-3.
UTSTYR
Ingredienser:
- vann
- buljongterninger
- diverse grønnsaker, for eksempel gulrot, potet, purre, kålrot, sellerirot
- eventuelt pølser eller spuppekjøtt
Annet utstyr:
- opptenningsutstyr til bål
- gryte
- sleiv
- øse
- fyrstikker
Foto: Jørgen M. Syvertsen