BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 

SLIK GJØR DU

  1. Be speiderne ta med hver sin grønnsak til suppe, eller kjøp inn det dere trenger på forhånd. 
  2. Sett en liter vann og to buljongterninger til å koke over bålet. Tilpass mengden vann og buljong til hvor mange speidere dere er. Beregn omtrent 2 dl til hver. 
  3. Kutt grønnsakene opp i terninger og ha dem i gryta etter hvert. Begynn med grønnsakene som har lengst koketid.
  4. Dere kan eventuelt ha pølsebiter eller kjøtt oppi suppa. Pølsebiter kan legges i gryta mot slutten av koketida sånn at de blir varme. Kjøttet må stekes på forhånd.
     

TIPS: Begynn med å kutte opp de grønnsakene som har lengst koketid, som poteter, gulrøtter, kålrot og sellerirot. Ha grønnsaker som brokkoli, blomkål og purre i til slutt. Hvis dere har dårlig tid eller skal lage suppe på bål med små speidere kan det være lurt å ha med varmt vann på termos. Da går det fortere og suppen koker på 1-2-3.
 

UTSTYR

Ingredienser:

  • vann
  • buljongterninger
  • diverse grønnsaker, for eksempel gulrot, potet, purre, kålrot, sellerirot
  • eventuelt pølser eller spuppekjøtt
     

Annet utstyr:

  • opptenningsutstyr til bål
  • gryte
  • sleiv
  • øse
  • fyrstikker
     

Foto: Jørgen M. Syvertsen