BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 

SLIK GJØR DU 

  1. Tenn opp bålet i god tid sånn at det er godt med glør når dere skal legge maten på bålet.
  2. Fordel ett fiskestykke og en bit folie til hver speider.
  3. Bredd foliebiteni to sånn at den blir dobbel og smør innsiden med olje.
  4. Kutt opp og legg de grønnsakene, krydderet og sausene dere ønsker oppi folien. 
  5. Legg fisken oppå grønnsakene og pakk folien godt sammen.
  6. Skriv navn på foliepakkene og legg dem i bålet. 
  7. Smør dere med tålmodighet sånn at maten blir gjennomstekt. 
  8. Ta pakkene av bålet, bruk det tilbehøret dere selv ønsker, for eksempel rømme, og nyt! 

TIPS: Hvis bålet trenger mer tid på å bli klart og mens fisken steker kan dere leke. 
 

UTSTYR

  • Utstyr til å tenne og brenne bål
  • Kniv
  • Skjærefjøl
  • 1 fiskefilet pr. person.
  • Grønnsaker, for eksempel gulrot, brokkoli, kålrot, blomkål, paprika, sitron, purre, stangselleri. Beregn 100 gram pr. person.
  • Olje til steking
  • Rømme
  • Diverse sauser, for eksempel sursøt, pastasaus, tikka masala-saus
  • Ønsket krydder, for eksempel salt, pepper og sitronpepper.
  • Grillklype
  • Aluminiumsfolie
  • Tusj