Fisk i folie
- Oppdagere
- Stifinnere
- Vandrere
- Mellom (30-90 min)
- Friluftsliv,
- Mat
Bålet må tennes i god tid slik at det er glør når maten skal legges i.
Begynn med å tenne bålet. Deretter kan dre lage maten. Hvis bålet ikke har glør nok legger dere inn noen leker, andre aktiviteterer eller andakten mens bålet blir klart.
- Fiskefilet (laks, ørret, torsk, sei) pr. person. Barn liker ofte best "rosa" fisk. Ca 100 gr pr person
- Diverse grønnsaker som gulrot, brokkoli, kålrot, blomkål, paprika i flere farger, appelsin, sitron, purre, stangselleri og tomater. Beregn 100 gram pr. person
- 1 l flaske olivenolje eller maisolje
- Lettrømme
- Sursøt saus på glass
- Pastasaus på glass
- Tikka Masala saus på glass
- Salt og pepper
- Andre typer krydder
Speiderne får vært sitt stykke folie som de bretter dobbelt. Smør innsiden med olje og legg i de ingrediensene de ønsker. Skriv navn på pakken med tusj. Legg dem i bålet med hjelp av to pinner eller en grillklype.
Smør dere med tålmodighet slik at fisken blir gjennomstekt.
Spis og vær glad!
UTSTYR
- Det dere trenger for å lage bål: Opptenning, ved fyrstikker.
Ingredienser: - Fiskefilet (laks, ørret, torsk, sei) pr. person. Barn liker ofte best "rosa" fisk. Ca 100 gr pr person
- Diverse grønnsaker som gulrot, brokkoli, kålrot, blomkål, paprika i flere farger, appelsin, sitron, purre, stangselleri og tomater. Beregn 100 gram pr. person
- 1 l flaske olivenolje eller maisolje
- Lettrømme
- Sursøt saus på glass
- Pastasaus på glass
- Tikka Masala saus på glass
- Salt og pepper
- Grillklype (kan være lurt når pakkene skal tas ut av bålet)
- Aluminiumsfolie, tykk type
- Tusj