Fisk i folie
- Oppdagere
- Stifinnere
- Vandrere
- Mellom (30-90 min)
- Friluftsliv,
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Tenn opp bålet i god tid sånn at det er godt med glør når dere skal legge maten på bålet.
- Fordel ett fiskestykke og en bit folie til hver speider.
- Bredd foliebiteni to sånn at den blir dobbel og smør innsiden med olje.
- Kutt opp og legg de grønnsakene, krydderet og sausene dere ønsker oppi folien.
- Legg fisken oppå grønnsakene og pakk folien godt sammen.
- Skriv navn på foliepakkene og legg dem i bålet.
- Smør dere med tålmodighet sånn at maten blir gjennomstekt.
- Ta pakkene av bålet, bruk det tilbehøret dere selv ønsker, for eksempel rømme, og nyt!
TIPS: Hvis bålet trenger mer tid på å bli klart og mens fisken steker kan dere leke.
UTSTYR
- Utstyr til å tenne og brenne bål
- Kniv
- Skjærefjøl
- 1 fiskefilet pr. person.
- Grønnsaker, for eksempel gulrot, brokkoli, kålrot, blomkål, paprika, sitron, purre, stangselleri. Beregn 100 gram pr. person.
- Olje til steking
- Rømme
- Diverse sauser, for eksempel sursøt, pastasaus, tikka masala-saus
- Ønsket krydder, for eksempel salt, pepper og sitronpepper.
- Grillklype
- Aluminiumsfolie
- Tusj