Bålet må tennes i god tid slik at det er glør når maten skal legges i.
Begynn med å tenne bålet. Deretter kan dre lage maten. Hvis bålet ikke har glør nok legger dere inn noen leker, andre aktiviteterer eller andakten mens bålet blir klart.

  • Fiskefilet (laks, ørret, torsk, sei) pr. person. Barn liker ofte best "rosa" fisk. Ca 100 gr pr person
  • Diverse grønnsaker som gulrot, brokkoli, kålrot, blomkål, paprika i flere farger, appelsin, sitron, purre, stangselleri og tomater. Beregn 100 gram pr. person
  • 1 l flaske olivenolje eller maisolje
  • Lettrømme
  • Sursøt saus på glass
  • Pastasaus på glass
  • Tikka Masala saus på glass
  • Salt og pepper
  • Andre typer krydder

Speiderne får vært sitt stykke folie som de bretter dobbelt. Smør innsiden med olje og legg i de ingrediensene de ønsker. Skriv navn på pakken med tusj. Legg dem i bålet med hjel av to pinne eller en grillklype.

Smør dere med tålmodighet slik at fisken blir gjennomstekt.

Spis og vær glad!

Utstyr


  • Det dere trenger for å lage bål: Opptenning, ved fyrstikker.
    Ingredienser:
  • Fiskefilet (laks, ørret, torsk, sei) pr. person. Barn liker ofte best "rosa" fisk. Ca 100 gr pr person
  • Diverse grønnsaker som gulrot, brokkoli, kålrot, blomkål, paprika i flere farger, appelsin, sitron, purre, stangselleri og tomater. Beregn 100 gram pr. person
  • 1 l flaske olivenolje eller maisolje
  • Lettrømme
  • Sursøt saus på glass
  • Pastasaus på glass
  • Tikka Masala saus på glass
  • Salt og pepper
     
  • Grillklype (kan være lurt når pakkene skal tas ut av bålet)
  • Aluminiumsfolie, tykk type
  • Tusj