BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.

SLIK GJØR DU

  1. Skold mandlene ved å koke dem i vann til dere ser at skallet løsner. 
  2. Hell av vannet og fjern skallet.
  3. Tørk mandlene i stekeovnen ved 50 grader i omtrent 1 time.
  4. Mal mandlene til mandelmel i en foodprosessor. 
  5. Bland mandelmelet med melis i en kjøkkenmaskin.
  6. Rør inn eggehvite. 
  7. La kjøkkenmaskinen gå helt til marsipanen har fått riktig konsistens.
  8. Kna marsipanen litt med hendene.
  9. Form massen til pølser eller figurer. 
  10. Pynt marsipanen med det dere ønsker, for eksempel sjokoladebiter. 
  11. Pakk marsipanen inn i plastfolie til slutt. 
     

TIPS: Dypp marsipanen i smeltet sjokolade for å legge på sjokoladetrekk. 
 

UTSTYR

Oppskriften holder til omtrent 1 kg ferdig marsipan.

Ingredienser

  • 1/2 kg mandler
  • 1/2 kg melis
  • Eventuelt pynt eller smelta sjokolade

Annet utstyr

  • Kjele
  • Foodprosessor
  • Kjøkkenmaskin
  • Plastfolie