Oppskrift: Suppe på bål
Varm suppe smaker alltid godt på tur.
Alle speidere
- Kort (0-30 min),
- Mellom (30-90 min)
- Friluftsliv,
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
Betasuppe
- Be speiderne ta med hver sin grønnsak til suppe, eller kjøp inn det dere trenger på forhånd.
- Sett en liter vann og to buljongterninger til å koke over bålet. Tilpass mengden vann og buljong til hvor mange speidere dere er. Beregn omtrent 2 dl til hver.
- Kutt grønnsakene opp i små biter og ha dem i gryta etter hvert.
- Hvis dere vil ha pølsebiter oppi, tar dere dem oppi helt til slutt når suppa egentlig er ferdig kokt.
TIPS: Begynn med å kutte opp de grønnsakene som har lengst koketid, som poteter, gulrøtter, kålrot og sellerirot. Ha brokkoli, blomkål og purre i til slutt.
Tomatsuppe
- Start med å sette 4 dl vann og to buljongterninger på bålet.
- Ha i en boks hakkede hermetiske tomater.
- Ha i en neve med nudler og kok opp.
- Hvis dere ønsker å ha i pølsebiter har dere det oppi når nudlene er ferdig kokt.
- Tilpass mengden vann, hakkede tomater, nudler og pølser etter hvor mange dere er. 4 dl vann holder til 2-3 speidere.
TIPS: I stedet for pølser og nudler kan dere bruke kokt egg og makaroni.
TIPS: Hvis du skal lage suppe på bål med små speidere kan det være lurt å ha med varmt vann på termos. Da går det fortere og suppen koker på 1, 2, 3.
Foto: Peach Norman Owen
UTSTYR
Betasuppe:
Ingredienser
- Vann
- Buljongterninger
- Diverse grønnsaker
- Pølser
Annet utstyr
- Det du trenger for å tenne og fyre bål
- Gryte
- Sleiv
- Øvse
- Fyrstikker
Tomatsuppe:
Ingredienser
- Vann
- Buljongterninger
- Bokser med hakkede tomater
- Makaroni
- Pølser
Annet utstyr
- Kokeapparat eller det du trenger for å tenne og fyre bål
- Gryte
- Sleiv
- Øse
- Fyrstikke