BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 

SLIK GJØR DU

  1. Be speiderne ta med hver sin grønnsak til suppe, eller kjøp inn det dere trenger på forhånd. 
  2. Sett en liter vann og to buljongterninger til å koke over bålet. Tilpass mengden vann og buljong til hvor mange speidere dere er. Beregn omtrent 2 dl til hver. 
  3. Kutt grønnsakene opp i små biter og ha dem i gryta etter hvert.
  4. Hvis dere vil ha pølsebiter oppi, tar dere dem oppi helt til slutt når suppa egentlig er ferdig kokt.
     

TIPS: Begynn med å kutte opp de grønnsakene som har lengst koketid, som poteter, gulrøtter, kålrot og sellerirot. Ha brokkoli, blomkål og purre i til slutt. Hvis du skal lage suppe på bål med små speidere, kan det være lurt å ha med varmt vann på termos. Da går det fortere og suppen koker på 1, 2, 3.

Toppbilde: Peach Norman Owen
 

UTSTYR

Ingredienser:

  • Vann
  • Buljongterninger
  • Diverse grønnsaker
  • Pølser

Annet utstyr:

  • Det du trenger for å tenne og fyre bål
  • Gryte
  • Sleiv
  • Øvse
  • Fyrstikker