Hvis du skal lage suppe på bål med små speidere kan det være lurt å ha med varmt vann på termos. Da går det mye fortere og suppen koker på 1, 2, 3.

Betasuppe:

Be speiderne ha med hver sin grønnsak til suppe, eller kjøp inn det dere trenger.
Minst en liter vann tilsatt to buljongterninger settes til å koke. Mengden vann avpasser du etter antall speidere. Regn ca 2 dl til hver.

Alle slags grønnsaker kan brukes. Speiderne kutter dem i veldig små biter og har dem i gryta etter hvert. Begynn med å kutte de grønnsakene som har lengst koketid, som poteter, gulrøtter, kålrot og sellerirot. Brokkoli og blomkål puttes oppi til sist. Ønsker dere pølsebiter tar dere det oppi når suppen er ferdig kokt.

Tomatsuppe:

Start med 4 dl vann tilsatt to buljongterninger.
Ha i en boks hakkede hermetiske tomater.
Ha i en neve med nudler og kok opp.
Ønsker dere pølsebiter tar dere det oppi når nudlene er ferdig kokt.
Oppskrift på en mere avanser suppe finner dere HER.  
 

Foto: Peach Norman Owen

Utstyr


Betasuppe:

  • gryte
  • sleiv
  • øse
  • vann - gjerne varmt
  • bulljongterninger
  • diverse grønnsaker
  • pølser
  • kokeapparat eller det du trenger til bål
  • fyrstikker

Tomatsuppe:

  • gryte
  • sleiv
  • øse
  • vann - gjerne varmt
  • bulljongterninger
  • tomatbokser
  • nudler
  • pølser
  • kokeapparat eller det du trenger til bål
  • fyrstikker