BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 

SLIK GJØR DU

  1. Fordel bærene utover i en ildfast form.
  2. Bruk hendene til å kna sammen mel sukker og smør til en smuldrete deig.
  3. Fordel deigen utover bærene.
  4. Stek paien på 200 grader i 15-20 minutter eller til deigen er gyllen.
     

TIPS: Paien smaker best når den er varm. Server den gjerne med vaniljekrem eller vaniljeis. Det er også mulig å bruke frukt i paien, for eksempel epler eller rabarbra.
 

UTSTYR

Ingredienser

  • 200 gram hvetemel
  • 200 gram sukker
  • 200 gram romtemperet smør
  • ca 5 dl bær, gjerne mer, for eksempel blåbær eller bringebær
  • Eventuelt vaniljesaus eller -is

Annet utstyr

  • Paiform eller ildfast form
  • Bolle
  • Sleiv