FREDAGSTACO?

Eller hvilken som helst annen dag! Her finner du oppskrift på den perfekte turtaco. 

  1. Varm pannen med litt olje
  2. Tilsett bønnene og varm opp. Det kan være godt å stampe bønnene litt, for en mer deiglignende konsistens.
  3. Stek deigen i 3-4 minutter, tilsett revet gulrot, hakket løk, tacokrydder og litt vann.
  4. Kutt opp ingrediensene til tilbehøret. 
  5. Lefsene varmer du i dampen over stekepanna. 
  6. Dander sammen i tortillaen og server! 
     

UTSTYR

  • Stekepanne eller kjele til å steke i
  • Stormkjøkken eller bål
  • Stekespade
  • Kniv

Tacodeig:

  • 400 g (1 boks) kidneybønner / texmexbønner
  • 1 løk
  • 1 revet gulrot (kan sløyfes)
  • 1 pose med tacokrydder

Tilbehør:

  • 1 pakke tortillalefser (8-pakke)
  • 1 agurk i små biter
  • 1 finhakket rødløk
  • 1 paprika i små biter
  • Mais
  • Nøytral olje til steking

Ovenfor foreslår vi noe tilbehør, men som med all taco anbefaler vi deg å ta med ditt eget favorittilbehør!

Foto: Jiri Paur