Hamburger på bål - oppskrift
Lag hamburgere som passer til speidere på tur
- Oppdagere (6-7 år),
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Mellom (30-90 min)
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Finhakk løken
- Bland sammen løk, karbonadedeig, egg, potetmel og krydder.
- Ha i melken
- Bland til en gjevn masse.
- Del deigen i 6 like store deler.
- Trill delene til baller og klem dem flate-
- Stek burgerne i stekepanne, 4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekt.
- Varm forsiktig opp burgerbrød overbålet, eller lag cowboybrød.
TIPS: Du kan også bruke kjøttdeig av storfe, svin, kylling, lam, eller laks.
UTSTYR
Ingredienser til 6 burgere
- 500 g karbonadedeig
- 2-3 sjalottløk
- 1 egg
- 1 dl melk
- 2 ss potetmel
- 1 ss salt
- 1-2 ts pepper
- 6 hamburgerbrød eller cowboybrød
Annet utstyr
- Bakebolle
- Kniv
- Skjærefjøl
- Sleiv
- Litermål
- Teskje
- Spiseskje
- Stekepanne
- Bål