Hjemmelaget saft - oppskrift
Det er lite som smaker så godt som sesongferske bær. Her finner du oppskrift på frisk og deilig, hjemmelaget saft!
- Familiespeidere (0-6 år),
- Oppdagere (6-7 år),
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Mellom (30-90 min)
- Mat,
- Miljø,
- Naturkjennskap
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Rens bærene fritt for rusk.
- Kok opp vann og ha bærene oppi. La det koke i omtrent 5 minutter.
- Sil blandingen sånn at det bare er væske igjen.
- Ha i sukker og la saften koke til det slutter å skumme.
- Steriliser rene flasker eller glass ved å sette dem inn i stekeovnen på 140°C i minimum 20 minutter.
- Hell saften på flaskene mens flaskene ennå er varme. Sett på kork og avkjøl.
Allemannsretten
Å vøre ute i naturen er en viktig del av kulturarven vår. Allemannsretten gir oss rett til å ferdes i skog og mark. Allemannsretten gir oss mulighet til å høste av naturen, for eksempel ved å plukke bær, sopp og blomster. Derfor kan vi høste bær som vi kan bruke til å for eksempel lage sagt. Med allemannsretten følger også en del plikter. Lær mer om allemannsretten her.
UTSTYR
Ingredienser
- 1 kg bær, for eksempel blåbær, rips, solbær eller bringebær
- 300 gram sukker
- 5 dl vann
Annet utstyr
- Kjele
- Sil
- Glassflasker med kork
- Stekeovm