Turtaco med bønner - oppskrift
Lag en deilig turtaco ute i det fri! Tilpass oppskriften med det tilbehøret du liker best.
- Familiespeidere (0-6 år),
- Oppdagere (6-7 år),
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Kort (0-30 min)
- Mat,
- Miljø
Retten er vegetarisk.
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Varm stekepannen med litt olje i.
- Lag tacodeig ved å ha bønnene i panna og stek dem i 3-4 minutter.
- Tilsett revet gulrot, hakket løk, tacokrydder og litt vann.
- Kutt opp ingrediensene i tilbehøret.
- Varm lefsene over dampen fra stekepanna.
- Legg bønnedeigen og de ingrediensene du selv ønsker på lefsa.
- Rull lefsa sammen og server.
TIPS: Stamp gjerne bønnene i punkt 2 for en litt mer deiglignende konsistens. Ingrediensene under er bare et forslag. Legg til, ta vekk og bytt ut ingredienser som du selv ønsker.
UTSTYR
Ingredienser
- Tacodeig
- 400 gram kidneybønner eller tex mex-bønner
- 1 løk
- 1 revet gulrot (kan sløyfes)
- 1 pose tacokrydder
- 1 pakke tortillalefser
- 1 agurk
- 1 rødløk
- 1 boks mais
- Ost
- Rømme
- Tacosaus
- Nøytral matolje til steking
Annet utstyr
- Stekepanne eller kjele
- Stormkjøkken eller bål
- Stekespade
- Kniv
- Skjærefjøl
- Rivjern
Toppbilde: Jiri Paur