Marokkanske kjøttboller - oppskrift
- Oppdagere (6-7 år),
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Mellom (30-90 min)
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
Tekst: Mari Kolbjørnsrud, Norsk Friluftsliv
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. Oppskriften er fra prosjektet Turmat fra hele verden.
SLIK GJØR DU
- Hakk løken og fres den i litt olje i stekepanna til den blir blank.
- Ha oppi hakkede tomater og la det koke opp.
- Tilsett halvparten av krydderet, rør om og la det småkoke et par minutter.
- Bland resten av krydderet med kjøttdeigen og lag små kjøttboller som du putter oppi tomatsausen. La alt småkoke videre til kjøttbollene blir gjennomkokt.
- Kakk og ha oppi to ferske egg og legg på lokk. Når eggene er gjennomkokt er maten klar.
- Maten serveres sammen med brød. Dere kan for eksempel lage pannebrød som tilbehør.
- Bruk gjerne brødbiter som «skje» i stedet for bestikk, som marokkanerne gjør! Spis gjerne rett fra panna. Da slipper du ekstra oppvask.
TIPS: Lag krydderblandingen hjemme på forhånd og ha den i en liten tett boks eller pose. Det kan også være lurt å bruke tørket persille og koriander ute på tur, i stedet for ferske urter.
Finn flere oppskrifter på turmat fra hele verden på turmat.no
UTSTYR
Oppskriften er beregnet til 2 personer. En porsjon gir omtrent 10 kjøttboller.
Ingredienser
- 1 rødløk
- 1 boks hakkede tomater
- 300 gram kjøttdeig
- 2 spiseskjeer krydder (en blanding av gurkemeie, paprikapulver, hvitløkspulver, spisskummen, pepper, persille, koriander og salt)
- 2 egg
- 0,5 desiliter olje til steking
Annet utstyr
- spiseskje
- stekepanne
- stekespade
- varmekilde, for eksempel bål eller stormkjøkken
- desilitermål