BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 

Stornesle ble tidligere dyrket til mat, men nå regnes den mest som ugress. Neslene smaker best på våren og forsommeren. Her får er oppskrift på en nydelig neslesuppe.

SLIK GJØR DU

  1. Plukk nesler, bruk hansker for å unngå å brenne deg på hendene. Plukk små, ferske skudd og blader av nesle. Hele planten kan brukes, men de groveste stilkene smaker ikke like godt.
  2. Skyll dem godt i kaldt vann. 
  3. Kok opp vann, ha neslene i vannet og la dem koke i 3-4 minutter. Etter at de er kokt brenner de ikke lenger. 
  4. Ta neslene ut og skyll dem raskt i kaldt vann sånn at du greier å ta på dem uten å brenne deg. 
  5. Kok opp buljongen.
  6. Rør sammen smør og mel til en jevning og visp den inn i den kokende buljongen. 
  7. Kok i tre-fire minutter til det begynner å tykne.
  8. Hakk neslene i småbiter og ha dem oppi gryta sammen med fløten. 
  9. Smak til med krydder. 
  10. Server gjerne med kokt egg, sprøstekt bacon, hvitløksbaguetter eller godt brød. 
     

UTSTYR

Oppskriften holder til 4 porsjoner 

Ingredienser

  • 2 liter nesler
  • 2 ss smør
  • 1,5 liter kylling- eller grønnsaksbuljong
  • 3 ss mel
  • Salt
  • Pepper
  • Muskat, kan sløyfes
  • 1 dl fløte
  • 1 fedd hvitløk, om ønskelig

Annet utstyr

  • Hansker
  • Bøtte 
  • Stormkjøkken
  • Kniv
  • Skjærefjøl