Aktivitetsmerke: Baking
- Oppdagere (6-7 år)
- Mellom (30-90 min)
- Mat
BESKRIVELSE AV MERKET
Her finner dere kravene for å ta aktivitetsmerket. Merkekravene er veiledende. Det betyr at dere kan tilpasse kravene til deres [oppdagere/stifinnere] for at det skal bli så spennende og morsomt som mulig.
DETTE BØR DERE GJØRE
Det er i hovedsak speiderne som skal gjennomføre kravene med veiledning fra ledere.
- Gjennomfør aktiviteten håndhygiene.
- Vær med på å måle opp desiliter (dl), spiseskje (ss) og teskje (ts) mens dere baker noe.
- Bak et enkelt bakverk, for eksempel boller, muffins eller vafler.
DETTE KAN DERE GJØRE
I tillegg kan speiderne gjøre minst ett av kravene under.
- Smak på forskjellen på ulike krydder, for eksempel kanel, kardemomme, vaniljesukker, sukker og salt.
- Smak på en bolle som har hevet og en som ikke har det. Hvorfor er det viktig at gjærbakst hever?
- Utforsk ulike smaker, for eksempel gjennom denne aktiviteten.
Hvis dere vil ha hjelp til å gjennomføre merket, kan dere bruke dette møteforslaget for Baking.