SLIK GJØR DU

  1. Bland alt det tørre til pizzadeigen sammen.
  2. Bland olje og lunkent vann; litt kaldere dersom det er noen timer til du skal bruke deigen.
  3. Rør væsken inn i det tørre og elt deigen godt slik at den blir smidig.
  4. La deigen hvile en halvtimes tid.
  5. Smør aluminiumsfolie med litt olje eller smør.
  6. Trykk deigen flat og legg den på folien.
  7. Smør deigen med tomatpuré eller pizzasaus og legg på kjøttdeig, tomater, løk, paprika, ost eller annet som du liker.
  8. Ha på oregano, salt og pepper eller andre krydder.
  9. Legg andre halvparten av deigen i et tynt lag på toppen, tett deigen igjen i skjøten.
  10. Stek pizzaen i glørne i 15–20 minutter.

 

UTSTYR

Deig (cirka 8 personer):

  • 12 dl hvetemel
  • 25 gram gjær eller ½ pose tørrgjær
  • 1 ts salt
  • ca 5 dl vann
  • 0,5 dl olje, soya-, oliven-, eller maisolje

Annet utstyr:

  • Aluminiumsfolie
  • Olje eller smør til smøring
  • Ønsket pizzafyll
  • Ønsket krydder
  • Bål med glør