Bruk morteren eller steinene til å male kornet så fint som mulig. Hvis dere bruker steiner bør dere slipe dem først ved å gni dem mot hverandre før dere skyller og tørker dem. Om ikke vil dere ende opp med biter av steinen i brødet.

Hvor mye mel dere trenger å male avhenger av hvor mange speidere dere er som skal smake på hellekakene. 500g mel blir til ett vanlig brød. 

Bland litt salt i det ferdigmalte melet, 1 ts salt til 500g mel, og bland i vann. Deigen skal være klissete, rundt 3 dl vann til 500g mel. 

Del deigen i små emner som trykkes passe flate og stekes på steketakke. Brødene blir harde og flate. Spis med smør eller syltetøy. 

Utstyr


  • Morter eller en stor, flat stein og en mindre rund stein
  • Steketakke
  • Helkorn av hvete
  • Salt
  • Vann
  • Litt hvetemel i reserve kan være lurt
  • Smør
  • Syltetøy