Mal korn og lag hellekaker
Ved å male kornet selv blir speiderne kjent med hvordan maten vi spiser blir produsert.
- Vandrere
- Mellom (30-90 min)
- Mat
Bruk morteren eller steinene til å male kornet så fint som mulig. Hvis dere bruker steiner bør dere slipe dem først ved å gni dem mot hverandre før dere skyller og tørker dem. Om ikke vil dere ende opp med biter av steinen i brødet.
Hvor mye mel dere trenger å male avhenger av hvor mange speidere dere er som skal smake på hellekakene. 500g mel blir til ett vanlig brød.
Bland litt salt i det ferdigmalte melet, 1 ts salt til 500g mel, og bland i vann. Deigen skal være klissete, rundt 3 dl vann til 500g mel.
Del deigen i små emner som trykkes passe flate og stekes på steketakke. Brødene blir harde og flate. Spis med smør eller syltetøy.
UTSTYR
- Morter eller en stor, flat stein og en mindre rund stein
- Steketakke
- Helkorn av hvete
- Salt
- Vann
- Litt hvetemel i reserve kan være lurt
- Smør
- Syltetøy