BESKRIVELSE AV MERKET

Her finner dere kravene for å ta aktivitetsmerket. Merkekravene er veiledende. Det betyr at dere kan tilpasse kravene til deres stifinnere for at det skal bli spennende og morsomt.

DETTE BØR DERE GJØRE

Det er i hovedsak speiderne som skal gjennomføre kravene med veiledning fra ledere. 

  1. Gjennomfør aktiviteten Håndhygiene. 
  2. Finn ut hva forskjellen på bakepulver og gjær er. 
  3. Mål opp ingredienser i desiliter (dl), spiseskje (ss) og teskje (ts) mens dere baker.
  4. Vite hva smør, sukker, mel og egg gjør med det vi baker.
     

DETTE KAN DERE GJØRE

I tillegg kan speiderne gjøre minst ett av kravene under.

  • Lær forskjellen på desiliter og liter, gram og kilo.
  • Smak forskjell på kanel, kardemomme, hvetemel, potetmel, bakepulver, vaniljesukker, salt og sukker.
  • Bak noe til et veldedig formål, kirkekaffe eller et sykehjem.
  • Smak på en bolle som har hevet og en som ikke har det. Hva er forskjellen?
  • Bruk annet mel enn siktet hvetemel i bakst.
     

Hvis dere vil ha hjelp til å gjennomføre merket, kan dere bruke møteforslaget for Baking.

Aktivitetsmerket kan kjøpes i Speiderbutikken