Aktivitetsmerke: Baking
- Stifinnere (8-9 år)
- Mellom (30-90 min),
- Lang (90-180 min),
- Heldags
- Mat
BESKRIVELSE AV MERKET
Her finner dere kravene for å ta aktivitetsmerket. Merkekravene er veiledende. Det betyr at dere kan tilpasse kravene til deres stifinnere for at det skal bli spennende og morsomt.
DETTE BØR DERE GJØRE
Det er i hovedsak speiderne som skal gjennomføre kravene med veiledning fra ledere.
- Gjennomfør aktiviteten Håndhygiene.
- Finn ut hva forskjellen på bakepulver og gjær er.
- Mål opp ingredienser i desiliter (dl), spiseskje (ss) og teskje (ts) mens dere baker.
- Vite hva smør, sukker, mel og egg gjør med det vi baker.
DETTE KAN DERE GJØRE
I tillegg kan speiderne gjøre minst ett av kravene under.
- Lær forskjellen på desiliter og liter, gram og kilo.
- Smak forskjell på kanel, kardemomme, hvetemel, potetmel, bakepulver, vaniljesukker, salt og sukker.
- Bak noe til et veldedig formål, kirkekaffe eller et sykehjem.
- Smak på en bolle som har hevet og en som ikke har det. Hva er forskjellen?
- Bruk annet mel enn siktet hvetemel i bakst.
Hvis dere vil ha hjelp til å gjennomføre merket, kan dere bruke møteforslaget for Baking.