Obligatorisk krav:

For å få dette merket skal speiderne:

  1. Lære dere å kjenne minst 20 ville nyttevekster (urter/bær).
  2. Lage et måltid med forrett, hovedrett og dessert der alle hovedingrediensene er funnet i naturen.
  3. Dra på fisketur, tilberede og spise fangsten underveis.
  4. I løpet av ett semester plukke til sammen 10 liter av våre ville bærsorter og foredle dette på en hensiktsmessig måte.
  5. Lage en rett med honning i eller besøke en birøkter og smak på fersk honning.

Valgfrie krav:

I tillegg må man velge to av disse kravene:

  • Lage en røkeovn og røke fisk eller kjøtt.
  • Kjenne tre medisinske planter og vite når de skal brukes.
  • Tørke fisk.
  • Dra på overnattingstur over minst 36 timer der dere kun spiser mat dere finner i naturen underveis.
  • Finne og plukke minst fem forskjellige nyttevekster urter/bærtyper. Lage matretter/syltetøy/saft av dem.
  • Vise at dere kjenner minst fem forskjellige måter å foredle bær, sopp, grønnsaker og fisk på.
  • Koke grøt av lav.

 

Aktivitetsmerket kan kjøpes i Speiderbutikken.