Gourmet-tur
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år),
- Ledere
- Lang (90-180 min),
- Heldags,
- Helg
- Friluftsliv,
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Planlegg en haik. Her finner dere et forslag til hvordan dere kan gjøre det. På denne typen tur er det ikke om å gjøre å gå så langt. Dere skal heller bruke tiden på å lage digg mat.
- Legg ekstra fokus på hva dere skal spise og hvordan dere skal tilberede maten. Hva med biff, helgrillet lam eller laks? Nystekt brød med smør og rørte jordbær kan smake godt til frokost. Til dessert kan dere ha sjokoladekake eller blåbær. Bare fantasien setter grenser for hva dere kan lage.
TIPS: Legg gjerne turen til høsten når dere kan høste bær, nøtter og eventuelt sopp.
Her er noen forslag til tilberedningsmåter:
- Lage mat på stormkjøkken eller annet kokeapparat.
- Tilberede mat i sjusteinsovn.
- Tilberede mat i kokegrop
- Tilberede mat ved hjelp av en dutch oven
- Koke mat i høykasse
- Tilberede mat på bål.
Her finner du en side med ulike kokeapparat, regler og bruk.
Husk at det er generelt bålforbud fra 15.april til 15. september, men du må alltid tenke på brannfare når du tenner bål!
UTSTYR
- Kokeapparat eller annen måte å tilberede mat på.
- Ingredienser til måltidene.
- Utstyr til en overnattingstur.