1. Finhakk hvitløk og brun den sammen med elgkjøtt og krydder i en panne.
  2. Del purren i ringer og la den surre med et par minutter.
  3. Ta det ut av pannen og bland inn ost.
  4. Rull ut pizzadeigen og lag sirkler med omtrent 16-17 cm i diameter. Bruk en skål eller lignende og skjær rundt kantene.
  5. Legg 1-2 ss med fyll på hver sirkel og pensle langs kanten med sammenvispet egg.
  6. Brett over deigen slik at du får en halvsirkel og bruk en gaffel og trykk ned kanten.
  7. Legg pirogene på stekebrett dekket med bakepapir.
  8. Pensle pirogene med sammenvispet egg. Strø gjerne på litt oregano til pynt.
  9. Stek på 220oC i 10-12 minutter. Server varme.

UTSTYR

  • 500 g elghakk (kvernet elgkjøtt)
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ss margarin
  • 1/4 purre
  • 4 dl hvitost
  • 2 pk ferdig pizzadeig (rå), langpanne (evt hjemmelaget pizzadeig nok til to langpanner)
  • 1 egg