Finsk mat: Elgpiroger
Her finner du oppskriften på en finsk matrett: Piroger!
- Stifinnere
- Vandrere
- Kort (0-30 min),
- Mellom (30-90 min)
- Mat,
- Samfunn
- Finhakk hvitløk og brun den sammen med elgkjøtt og krydder i en panne.
- Del purren i ringer og la den surre med et par minutter.
- Ta det ut av pannen og bland inn ost.
- Rull ut pizzadeigen og lag sirkler med omtrent 16-17 cm i diameter. Bruk en skål eller lignende og skjær rundt kantene.
- Legg 1-2 ss med fyll på hver sirkel og pensle langs kanten med sammenvispet egg.
- Brett over deigen slik at du får en halvsirkel og bruk en gaffel og trykk ned kanten.
- Legg pirogene på stekebrett dekket med bakepapir.
- Pensle pirogene med sammenvispet egg. Strø gjerne på litt oregano til pynt.
- Stek på 220oC i 10-12 minutter. Server varme.
UTSTYR
- 500 g elghakk (kvernet elgkjøtt)
- 1 fedd hvitløk
- 1 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts tørket oregano
- 1 ss margarin
- 1/4 purre
- 4 dl hvitost
- 2 pk ferdig pizzadeig (rå), langpanne (evt hjemmelaget pizzadeig nok til to langpanner)
- 1 egg