Lussekatter på bål

Denne oppskriften har vi lånt fra Eventyrgutten, men vi har redusert mengden litt. 
Oppskriften holder til omtrent 8 lussekatter. 

  1. Lag deigen hjemme før du går ut på tur ved å blande sammen alt det tørre, for så å tilsette det flytende, og bland alt godt sammen. 
  2. Legg deigen i en boks, pakk den med i sekken og la den hvile til dere skal bruke den.
  3. Tenn opp et bål.
  4. Spikk pølsepinner.
  5. Form S-er av deigen og tre den på pølsepinnen. Pynt med rosiner. 
  6. Stek lussekatten over glørne. 
  7. Nyt deilige lussekatt-pinnebrød. Hvis dere vil kan dere gjerne ta med noe varmt å drikke i tillegg. 

TIPS: Det kan være lurt å ta med litt ekstra mel i sekken i tilfelle deigen blir klissete å forme med hendene. 

INGREDIENSER

  • 4 dl hvetemel
  • 0.5 dl sukker
  • 0.5 ts kardemomme
  • 0.5 ts bakepulver
  • 0.25 g safran eller 1/2 ts gurkemeie
  • 2.5 ss flytende margarin
  • 1 dl helmelk

TILBEHØR

  • Rosiner

ANNET UTSTYR

  • Kniv
  • Pølsepinne
  • Opptenningsutstyr 
  • Ved  

NB: Det kan være vanskelig å få stekt pinnebrødene helt gjennom når de er formet som en S. Det enkleste er å ha deigen på pinnen i et tynt lag på samme måte som de tradisjonelle pinnebrødene. Det er ikke formen som avgjør smaken. 

Foto: Astrid-Amalie Heldal