Arepas - oppskrift
- Oppdagere (6-7 år),
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Mellom (30-90 min)
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
Tekst: Mari Kolbjørnsrud, Norsk Friluftsliv
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. Oppskriften er fra prosjektet Turmat fra hele verden.
Denne varianten av arepas fra Ecuador er fylt med revet mozzarella som smelter ved steking og nytes varm. Arepas kan også fylles med kjøtt eller grønnsaker. Veldig enkel turmat, som smaker skikkelig godt!
SLIK GJØR DU
- Bland sammen arepasmel, vann, salt og revet parmesan og kna til du får en fin deig. Den skal være fast i konsistensen.
- Legg plast over bollen med deigen i og la den hvile i 5 minutter.
- Del deigen i 5 emner. Rull hvert emne til en bolle. Lag en grop i midten på hver bolle og ha i litt mozzarella før du pakker deigen rundt. Så klemmer du bollen flat, ca. 2-3 cm.
- Stek arepaene i smør eller olje i stekepanna, på begge sider, til de får en gylden farge.
TIPS: Finn flere oppskrifter på turmat fra hele verden på turmat.no
UTSTYR
Oppskriften er beregnet til 5 personer. En porsjon er 1 arepa.
Ingredienser
- 1 kopp arepasmel, maismel
- 1,5 kopp med vann
- 1 klype salt
- 1 bit revet parmesan
- 2 never revet mozzarella
- 2 ss smør eller olje til steking
Annet utstyr
- kopp
- bolle
- sleiv
- stekepanne
- varmekilde, for eksempel bål eller stormkjøkken